- RAM
- 2X8 16 GB RAM DDR 4
- SSD veya HDD modeli
- 500 GB SSD , 1 TB HDD
- Ekran kartı
- GTX 1050
- İşlemci
- i7-7700 HQ
5 yıllık bilgisayarımda 5-6 aydan beri bazı oyunları oynarken mavi ekran alıyorum. Özellikle sistem isteyen oyunlarda(A Plague Tale requiem, FIFA 22 vb. || CS:GO, PUBG gibi oyunlarda hiç mavi ekran yemedim ama tuhaf bir şekilde) oynadıktan 1-2 saat sonra mavi ekran alıyorum veya oyun kendiliğinden çöküyor. Bazen çöktükten 5-10 saniye sonra masaüstündeyken de verebiliyor. Aşağıya bluescreen view de görsellerde görüldüğü gibi bütün minidumplarda ntoskrln.exe'den dolayı mavi ekran verdiği yazıyor.
Bir süredir araştırıyorum sorunun RAM'lerden kaynaklı olabileceğini gördüm o yüzden RAM bilgilerimi de aşağıda ki görsellere ekliyorum. Ayrıca minidump dosyalarını da paylaşıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ( ekstra olarak Memtest RAM bellek testi yaptım sorun göremedim. HDD de bad sector testi temiz çıktı ssdimde de bir sorun yok gibi gözüküyor. BIOS'u default ayarlarına çektim, format attım, ekran kartının sürücüsünü silip temiz olarak tekrar kurdum vb. kısacası çoğu yöntemleri denedim. En son bilgisayarımın ömrünün artık bittiğini düşündüğümden bir süre uğraşmadım ama en son buraya yazı açmaya karar verdim.)
Minidump dosyaları: Minidump.rar
Bir süredir araştırıyorum sorunun RAM'lerden kaynaklı olabileceğini gördüm o yüzden RAM bilgilerimi de aşağıda ki görsellere ekliyorum. Ayrıca minidump dosyalarını da paylaşıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ( ekstra olarak Memtest RAM bellek testi yaptım sorun göremedim. HDD de bad sector testi temiz çıktı ssdimde de bir sorun yok gibi gözüküyor. BIOS'u default ayarlarına çektim, format attım, ekran kartının sürücüsünü silip temiz olarak tekrar kurdum vb. kısacası çoğu yöntemleri denedim. En son bilgisayarımın ömrünün artık bittiğini düşündüğümden bir süre uğraşmadım ama en son buraya yazı açmaya karar verdim.)
Minidump dosyaları: Minidump.rar