i7 7700 HQ ve 1050 Ti sistem FPS düşmesi

ismailma95

Decapat
Merhaba arkadaşlar 1 sene öncesine kadar Assassin's Creed: Odyssey gibi bir oyunu hiç sıkıntı olmadan oynayabiliyordum. Şimdi tekrar kurdum ve FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. CPU - GPU değerleri videoda gözüküyor.
-Bilgisi olan birileri yardım edebilir mi lütfen?
-Bu sorun neden yaşanıyor ?

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

( Oyun tam ekran, Bandicam'dan dolayı öyle gözüküyor sadece )
-Ekran kartı ve diğer bütün Driver'larım güncel
-NVIDIA ayarları da yapılı
-Pil ayarları yapılı
-Windows 10 sistem
-Güçlü soğutma ve Bitdefender oyun modu ve Windows oyun modu etkin
-Oyun en düşük ayarlarda
-SSD ve HDD %100 Sağlık durumunda
-Oyun SSD'ye sığmadığı için HDD'ye kurulu ancan geçen sene de öyleydi ve hiç sorun yaşamıyordum.

ID1.png

ID2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlardaki takılma direk olarak sıcaklıklardan kaynaklı. İçin rahat olsun boşuna temizlemeyeceksin. Ama fanı temizlerken kompresör ile hava tutman gerekiyor. Ya da söküp iyice temizlemelisin.
Ayrıca arka taraftan hava üflüyor mu? Büyük ihtimalle çok az bir kısımdan üflüyordur.
Hocam kontrol ettim arkadaki şeritin tamamı hava üflüyor sıkıntı yok. Zaten servisten 1 ay önce geldi PC ve temizliği macunu serviste yapılmıştı. Temizleme sökme işini açıkçası kendim yapmak istemem. Güzel bi macun alıp da yerel bir bilgisayarcıda temizlettirip macun sürdürebilirim diye düşünüyorum.

Hocam kontrol ettim arkadaki şeritin tamamı hava üflüyor sıkıntı yok. Zaten servisten 1 ay önce geldi PC ve temizliği macunu serviste yapılmıştı. Temizleme sökme işini açıkçası kendim yapmak istemem. Güzel bi macun alıp da yerel bir bilgisayarcıda temizlettirip macun sürdürebilirim diye düşünüyorum.
Güvenilir bir servis olursa iyi olur. Ayrıca çok da kaliteli bir termal macun kullanacaklarını sanmam yine de.

Güvenilir bir servis olursa iyi olur. Ayrıca çok da kaliteli bir termal macun kullanacaklarını sanmam yine de.
Yok hocam ben kendim alacağım en kalitelisini, servise onu kullanmasını söyleyeceğim
Merhaba arkadaşlar 1 sene öncesine kadar Assassin's Creed: Odyssey gibi bir oyunu hiç sıkıntı olmadan oynayabiliyordum. Şimdi tekrar kurdum ve FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. CPU - GPU değerleri videoda gözüküyor.
-Bilgisi olan birileri yardım edebilir mi lütfen?
-Bu sorun neden yaşanıyor ?

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

( Oyun tam ekran, Bandicam'dan dolayı öyle gözüküyor sadece )
-Ekran kartı ve diğer bütün Driver'larım güncel
-NVIDIA ayarları da yapılı
-Pil ayarları yapılı
-Windows 10 sistem
-Güçlü soğutma ve Bitdefender oyun modu ve Windows oyun modu etkin
-Oyun en düşük ayarlarda
-SSD ve HDD %100 Sağlık durumunda
-Oyun SSD'ye sığmadığı için HDD'ye kurulu ancan geçen sene de öyleydi ve hiç sorun yaşamıyordum.

Eki Görüntüle 565984

Eki Görüntüle 565985

Merhaba arkadaşlar. FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu » Sayfa 1 - 2 önerilen üzere How to Disable Intel Turbo Boost Technology (on a notebook) | Geeks3D buradaki çözümü denedim. 2.4 adımındaki gibi yaparak AC: Odyssey'de en düşük çözünürlükte ve en düşük grafiklerde 75 civarı sabit FPS alıyorum.
Yok hocam ben kendim alacağım en kalitelisini, servise onu kullanmasını söyleyeceğim

Merhaba arkadaşlar. FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu » Sayfa 1 - 2 önerilen üzere How to Disable Intel Turbo Boost Technology (on a notebook) | Geeks3D buradaki çözümü denedim. 2.4 adımındaki gibi yaparak AC: Odyssey'de en düşük çözünürlükte ve en düşük grafiklerde 75 civarı sabit FPS alıyorum. Ayrıca sıcaklık değerleri de idare eder durumda. Ancak daha iyi duruma getirebilirim diye umut ediyorum, araştırmaya devam edeceğim. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    516 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı