i7 7700 ile i7 8700 arasındaki performans farkı

Anakartın çok üst seviye olmadığından o soketin en alınabilir işlemcisi 7700 yerine 8. nesil B360, H370 yongalı anakartlar çıkana kadar bir süre idare edebilirsin. Anakartlar çıktığında elindeki B150 anakartı ve işlemciyi satıp yerlerine 8700, B360 veya H370 anakart alabilirsin. 7700'e harcayacağın masrafın taş çatlasa 200-300 TL fazlasına daha güncel ve güçlü 6 çekirdek işlemcili sistem daha uzun ömürlü olacaktır.

İşlemciniz o ekran kartı için gayet yeterli. İşlemciyi yükseltmeniz bence fuzuli olur.
Şuan birikmiş param olduğu için ve ekran kartım da işlemciye oranla daha kuvvetli olduğu için işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum. Bugün yükseltmezsem ileride ekran kartını yükseltmek istediğim zaman işlemci masrafı da çıkacak. Şimdiki işlemcimin 2. el fiyatı da çok düşmeden sağlam bir işlemci alıp en az 5 yıl rahatça kullanmak istiyorum.
Yabancı kanalların test videolarına göz atabilirsiniz.
Teşekkürler.
Anakartın çok üst seviye olmadığından o soketin en alınabilir işlemcisi 7700 yerine 8. nesil B360, H370 yongalı anakartlar çıkana kadar bir süre idare edebilirsin. Anakartlar çıktığında elindeki B150 anakartı ve işlemciyi satıp yerlerine 8700, B360 veya H370 anakart alabilirsin. 7700'e harcayacağın masrafın taş çatlasa 200-300 TL fazlasına daha güncel ve güçlü 6 çekirdek işlemcili sistem daha uzun ömürlü olacaktır.
Zaten hemen almayacağım. En az 1 ay daha kullanacağım şimdiki işlemciyi. Zaten 6 çekirdek olmasa bu kadar arada kalmazdım. Dediğiniz gibi almışken biraz daha verip güncel ve 6 çekirdek işlemci almak daha akıllıca gibi.

Eğer illa ki anakartı falan satıp 8700 almayı düşünüyorsan tavsiyem anakartını işlemcini sat B350 ve R7 1700 al. Hem güncel hem 8 çekirdek.
AMD işlemci pek kullanmak istemiyorum. Ryzen işlemciler için ramin MHz'si önemli gibisinden yorumlar gördüm. Benim ramlerim de pek kaliteli sayılmaz 2400MHz. O yüzden AMD'ye hiç bakmıyorum.

AMD işlemci pek kullanmak istemiyorum. Ryzen işlemciler için ramin MHz'si önemli gibisinden yorumlar gördüm. Benim ramlerim de pek kaliteli sayılmaz 2400MHz. O yüzden AMD'ye hiç bakmıyorum.
Evet RAM frekansı önemlidir ancak 2400 olması sorun yapmaz. Bunların karşılaştırmalarına bakabilirsin. Asıl performans değişimi 2133'ten 2400'e geçişte oluyor. Haricinde hep ufak ufak 2-3-4 FPS fark ediyor oyunların genelinde.

Ryzen APU kullanmıyacaksan RAM'in 2400 MHz olması fazla başını ağrıtmaz. 3000 MHz Ryzen APU kadar zaruri ihtiyaç değildir. Intel önermemin sebebi oyunların halen tek çekirdek gücüne önem vermesi ve 8. nesil Intel işlemcilerin performansının gerçekten iyi olması. Sözde değil özde iyi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı