i7-7700 & RTX2070 sistem düşük FPS veriyor

Abartmayın hocam GTX 1070 Ti ile 1080p orta-yüksek ayarlarda oynayamayacağınız oyun yok neredeyse 2070 gibi güçlü bir kart mı iyi değil? Yapmayın gözünüzü seveyim evet eski ama iş gören bir kart özellikle bu ekonomide.
Ben bu "Bilmem kaç senelik kartla bile yüksek ayarda herşeyi oynuyorum" cularla çok muhattap olmuyorum artık. Millet oyunları yeri geliyor 4080 le zor açıyor yüksek ayarlarda, siz gelip bunu diyince gerçekten artık ben zaten hep 50 TL benzin alıyorum muhabbetine dönüyor.

Arkadaş mutlu değil aletle işte, kendi söylüyor.

Ben bu "bilmem kaç senelik kartla bile yüksek ayarda her şeyi oynuyorum" cularla çok muhatap olmuyorum artık. Millet oyunları yeri geliyor 4080 le zor açıyor yüksek ayarlarda, siz gelip bunu deyince gerçekten artık ben zaten hep 50 TL benzin alıyorum muhabbetine dönüyor.

Arkadaş mutlu değil aletle işte, kendi söylüyor.

Ben de kendi bütçesi el verdiği için her şeyi son model almaya çalışıp 1 model eski kart kullananların kartını güçsüz görenlerle muhatap olmuyorum artık da arada böyle oluyor işte. Bu arada 4090 çıkmış 3090 eski kalmamış mı artık baya?

Arkadaş sistemden mutlu değilim dememiş, bir sorunum var diye yardım istemiş. Biz de RAM'i çift kanal yapmasını, uzun zamandır format atmadıysa atmasını, işlemci darboğazı olabileceğini belirttik.

Ben de kendi bütçesi el verdiği için her şeyi son model almaya çalışıp 1 model eski kart kullananların kartını güçsüz görenlerle muhatap olmuyorum artık da arada böyle oluyor işte. Bu arada 4090 çıkmış 3090 eski kalmamış mı artık baya?

Arkadaş sistemden mutlu değilim dememiş, bir sorunum var diye yardım istemiş. Biz de RAM'i çift kanal yapmasını, uzun zamandır format atmadıysa atmasını, işlemci darboğazı olabileceğini belirttik.
Tamam ben de benimkini bildirdim. Beğenmedim at geç o zaman dost. Sen oyna 1070le herşeyi fulde.

@Toritseran

Hangi oyunlarda düşük FPS alıyorsunuz? Oynadığınız oyunları yazarsanız bu doğrultuda yardımcı olmaya çalışırız. Gerçekten mevcut donanım yetersiz mi yoksa değil mi buna da karar vermiş oluruz.

Genellikle FPS oyunlarını oynuyorum şu an özellikle CS:GO oynuyorum fakat yeri geldiğinde de yeni çıkan hikaye oyunlarını rahat bir şekilde oynamak istiyorum. CS'de garip bir şekilde 100-130 arası FPS alıyorum bu bana düşük geliyor geliyor açıkçası.

i7-7700 ve 2070 arasında sadece %4'lük bir darboğaz var.
RAM tek slot olduğundan tam performans alamıyor olabilirsiniz.
Eğer son 4 senede hiç format atmadıysanız atın.

Ayrıca upgrade için bütçe belli mi?

1- senede 1-2 kez format atıyorum.
2- 30-35 bin TL gibi bir bütçe düşünmekteyim şu anda.

Tek slot ram'in oyunlara etkisi yok denecek kadar az. 2-3 fps ancak farkeder. Sistemin tüm bileşenlerini ayrıntılı olarak yazın.
Ayrıntı olarak nelerden bahsediyorsunuz söylerseniz yazabilirim.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Genellikle FPS oyunlarını oynuyorum şu an özellikle CS:GO oynuyorum fakat yeri geldiğinde de yeni çıkan hikaye oyunlarını rahat bir şekilde oynamak istiyorum. CS'de garip bir şekilde 100-130 arası FPS alıyorum bu bana düşük geliyor geliyor açıkçası.

1- senede 1-2 kez format atıyorum.
2- 30-35 bin TL gibi bir bütçe düşünmekteyim şu anda.
CS de 100 acayip az bu sistemle. Tek Ram etkisi olur evet ama bu kadar da olur mu bilemedim.

Hikaye tabanlı oyunlar için AMD ya da 4070 güzel olur. Ben 2080 Super kullandım 3 yıl, anca değiştirdiğim de ne kadar saçma bir kart olduğunu anladım.

CS de 100 acayip az bu sistemle. Tek RAM etkisi olur evet ama bu kadar da olur mu bilemedim.

Hikaye tabanlı oyunlar için AMD'ya da 4070 güzel olur. Ben 2080 Super kullandım 3 yıl, anca değiştirdiğim de ne kadar saçma bir kart olduğunu anladım.

Önerin için teşekkür ederim kesin bir şeye karar veremezsem yüksek ihtimalle yeni sistem toplayacağım.

i7-7700 ve 2070 arasında sadece %4'lük bir darboğaz var.
RAM tek slot olduğundan tam performans alamıyor olabilirsiniz.
Eğer son 4 senede hiç format atmadıysanız atın.

Ayrıca upgrade için bütçe belli mi?
Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin, tek slot ram'in çift slot ram'a göre oyun performansı söz konusu edilecek kadar çok değil, açın bakın benchmarklara, en çok 3-4 kare/sn.dir. Gereksiz ekstra RAM masrafı yaptırmayın arkadaşa...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı