İ7 7700 ve GTX 1070 PC'de Windows 10 Donuyor

Alptuğ Salman

Megapat
Daha fazla  
Sistem;
  • İ7 7700
  • GTX1070
  • B250M Bazooka
  • 1TB HDD vs.
Bilgisayar açılıyor, masaüstü geliyor. Mouse falan oynatabiliyorum fakat masaüstündeki şeylere tıklayamıyorum.
10 dakika sonra düzeldi. Neden kaynaklıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de baş gösterdi. Window 10'u sıfırdan kurdum. Daha sonra Creators güncellemesini kurdum beğenmedim tekrar eski sürüme geri döndüm Şimdi her masaüstü açılışında masaüstü ve görev çubuğundaki programların iconları geç geliyor herhangi bir program çalıştırdığım zaman 5-10 dk arası sonra açılıyor. Daha fazla program açmaya çalışırsam bazen bir anda hepsi açıldığı da oluyor ya da hiç tepki göstermediği de. Fakat ne hikmettir Google Chrome masaüstü gelir gelmez açınca sorunsuz açılıp kullanım sunuyor. Donanımda mı sorun var yazılımda mı bilemedim. Windows 10 sürümüm orijinal OEM key alarak aktif etmiştim. Sistem dosyaları ISO hali Microsoftun kendi sitesinden indirilmedir. Konunuzu takip edeceğim @Alptuğ Salman

Arkadaşlar sorunum kendiliğinden düzeldi, hiç birşey yapmamama rağmen. :)
Ben bilgisayarın başlangıçta başlayan tüm programları sildim. Zamanlanmış görevleri de sildim. Şimdilik sorun yok gibi ama tekrar olma ihtimali var. Birkaç kez tekrarlamıştı bu durum. Durumun başlaması da Windows 10 Pro'yu Creators yükseltmesi yapıp tekrar eski sürüme döndükten sonra başlamıştı. Geçmiş olsun diyelim şimdilik.

Sistem;
  • İ7 7700
  • GTX1070
  • B250M Bazooka
  • 1TB HDD vs.
Bilgisayar açılıyor, masaüstü geliyor. Mouse falan oynatabiliyorum fakat masaüstündeki şeylere tıklayamıyorum.
10 dakika sonra düzeldi. Neden kaynaklıdır?

Benim de B150M Bazooka. Aynı sorun bende de oldu ama benimki sıvı soğutmanın motorunun bozulmasından oluyordu. Sende de sıvı soğutma var ise eğer, kontrol et(tir) bence?

Aynı sorun bende de baş gösterdi. Window 10'u sıfırdan kurdum. Daha sonra Creators güncellemesini kurdum beğenmedim tekrar eski sürüme geri döndüm Şimdi her masaüstü açılışında masaüstü ve görev çubuğundaki programların iconları geç geliyor herhangi bir program çalıştırdığım zaman 5-10 dk arası sonra açılıyor. Daha fazla program açmaya çalışırsam bazen bir anda hepsi açıldığı da oluyor ya da hiç tepki göstermediği de. Fakat ne hikmettir Google Chrome masaüstü gelir gelmez açınca sorunsuz açılıp kullanım sunuyor. Donanımda mı sorun var yazılımda mı bilemedim. Windows 10 sürümüm orijinal OEM key alarak aktif etmiştim. Sistem dosyaları ISO hali Microsoftun kendi sitesinden indirilmedir. Konunuzu takip edeceğim @Alptuğ Salman

Evet, Creator's Update'de böyle sorunlar var. Bende de oluyor. Üstelik, format atmama rağmen!

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı