i7-7700HQ 92°C sıcaklığa ulaşma sorunu

MrTanrikulu

Kilopat
Daha fazla  
Monster Notebook aldım, henüz 70 gün falan oldu. Pek de kullanmadım sayılır. Geçen CPU %100 çalışırken Core Temp'ten değerlere baktım. Bazı çekirdekler 92°C idi. Bu normal mi? Sistem işlemcisi i7-7700HQ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. 70-80 civarı normaldir.
Laptopu nasıl kullanıyorsunuz? Izgaraları nerede?
Normal kullanıyorum, masanın üstünde. Zaten alalı 70 gün ancak oldu. Arada oyun oynarım, dosyalarımı düzenlerim o kadar. Fan çıkışları arkada var bir de sağ tarafta var. Zaten sağda olması saçma sapan olmuş, fare tutulan eli ısıtıyor.
Ben de seninle aynı değerleri görüyorum, havaların durumunu da düşünecek olursak yük altında bu değerlerin normal olduğunu düşünüyorum.
Şu an Karadenizin bir köyünde yaşıyorum. O kadarda sıcak hava yok. Sadece akşamdan akşama kullanıyorum.
Bugün sıcaklıktan dolayı MONSTER'ı aradım. Bu Control Center programından bilgisayarın modu "performans" modundan "güç tasarrufu" moduna aldığınızda sıcaklık değerleri inanılmaz düştü. FIFA18'de 100 derece görür iken 60-65 arası sabitleniyor sıcaklık. İlla ki FPS düşüşüne sebep olacaktır lakin 100 üzerinde FPS aldığım için bende herhangi bir sorun olmadı. Deneyebilirsiniz.

Aynı durumu NFS Payback oyununda da denedim yine 65 dereceyi geçmedi FPS olarakta tatmin edici FPS alıyorum. Tavsiye edebilirim.
Benim zaten bu bilgisayarı başlıca alma nedenim oyun. Eğer Monster'dan güç tasarrufuna alın dediler ise afedersiniz halt etmişler. Bunu aldıysam son güçte kullanmalıyım değil mi? Bu kısa vadede, oyunlarda sıcaklığı düşürür ama bir çözüm değil bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bakım yaptınız mı?

Yeni aldığım için bakım yapmadım.
Bugün yine bir test yaptım, şu CPU stres testinden. Bu sefer de 97°C görüldü.

Son düzenleme:
Monster 8. Nesil kasaları soğutma konusunda çok çok iyi.
Normal kullanıyorum, masanın üstünde. Zaten alalı 70 gün ancak oldu. Arada oyun oynarım, dosyalarımı düzenlerim o kadar. Fan çıkışları arkada var bir de sağ tarafta var. Zaten sağda olması saçma sapan olmuş, fare tutulan eli ısıtıyor.

Şu an Karadenizin bir köyünde yaşıyorum. O kadarda sıcak hava yok. Sadece akşamdan akşama kullanıyorum.

Benim zaten bu bilgisayarı başlıca alma nedenim oyun. Eğer Monster'dan güç tasarrufuna alın dediler ise afedersiniz halt etmişler. Bunu aldıysam son güçte kullanmalıyım değil mi? Bu kısa vadede, oyunlarda sıcaklığı düşürür ama bir çözüm değil bence.

Yeni aldığım için bakım yapmadım.
Bugün yine bir test yaptım, şu CPU stres testinden. Bu sefer de 97°C görüldü.

Kontrol merkezinin performans vb seçeneklerinin olduğu yerin resmini çekip atar mısın?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı