i7 7700HQ CPU hızı 0.79 GHz'e sabitlenme sorunu

Mehmet uğurrr

Hectopat
Benim HP Omen laptupum var, beter sorun şu ki şarjda takilıyken turbo moda 3.60 GHz altına düşmemesi gerekirken 0.79 sabitleniyor ve artmiyor. Bu da oyunlarda kasma sorununu meydana getiriyor, ne yapsam beceremedim.
İşlemci i7- 7700 HQ.

Güç şeçeneklerinden mevcut güç şeçeneğinize ''plan ayarını değiştir'' diyerek sol alttan ''Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' bölümüne tıkladıktan sonra "En düşük işlemci durumu"nu %100 yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Önceden sürekli belli bir hızda kilitleniyordu şuan düzelsede özellikle oyun esnasında işlemci hızı direkt kilitleniyor bende yani diğer deyişimle turbo boost özelliği oyun açtığım an kapanmakta.

Bende de aynı sorun var oyuna girdiğimde işlemci temel frekansda çalışıyor, oyun esnasında turbo boost kapanıyor. Bence bu işlem işlemci çok fazla ısınmasın diye oluyor.

İşlemciyle BIOS'un alakası yoktur, yanlış dosya yüklemeye çalışıyor olmayasın?
0.79 Ghz için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…