i7 7700HQ CPU hızı 0.79 GHz'e sabitlenme sorunu

Format attın mı?
Yeniden başlat yap.
BIOS güncelledin mi?
Format keşke hiç atmasaydım iyi kötü oynatıyordu bu iş attıkdan sonra oldu saten baş belası.
BIOS şimdi Güncelledim ama sorun aynı 0.79 GHz yük altında dahil.
Laptoba 2. formatım ilki kendi formatı ile sıfırladım yani ikincisi flashbellek ile yaptım ilkinde baş göstermişti bu sorun.

Yeniden başlat yapıp işlemci değerlerin sıfırlansın.
Yardımın için sağol ama sonuç nafile aklıma birşey gelmiyor driverlar güncel, bios güncel yeni, termal macun yeni çektim, fanları dün temizledim.
Laptop yüksek performans ta ama işlemci sabit Freaknasta çalışmıya devam ediyor Trottlestop işe yaramıyor performans hala fps farkı yok.

Intel Xtreme Utility yükle, ordan stok hızlara çek (turbo boost değil), bu program işlemciyi ilgili saat hızlarına zorlaması lazım.
Edit: Voltaj olarak da 1.25v gibi değerlerde olması lazım. Yani Vcore 0'ın altındaysa başka bir sıkıntı var demektir. Voltajı da belli bir seviyede tutmaya çalış.

Bundan pek anlamıyorum şu altda sarı şey dikkatimi çekiyor laptop fişe takılı iken.

Bu resim ise batarya ile kullanımda.

Bundan pek anlamıyorum şu altda sarı şey dikkatimi çekiyor laptop fişe takılı iken.
Eki Görüntüle 524833

Bu resim ise batarya ile kullanımda.

Eki Görüntüle 524835
Isınma var, ancak ısınma CPU üzerinde değil. Yani termal macunluk birşey yok. Büyük ihtimal sorun VRM'lerde. VRM'ler de CPU'ya bağlı heatsinklerle soğutulur. Ancak termal macun ile değil termal pedlerle soğutulur. Termal ped alıp VRM'lerdeki eski pedlerle değiştirmen lazım. Ancak VRM ile heatsinkin arasındaki mesafe önemli. 0,5 mm 1mm yada 1,5 mm uzunlukta olabilir. Hangi uzunlukta ise (örn 1mm) o uzunluğu kalınlığı olan pad alman lazım. Örn; heatsink ile vrm arası 1mm'ye çok yakın veya (0,9mm). Bu durumda 1mm kalınlığa sahip termal ped alıp değiştiriyorsun. Tabi termal macunu işlemciye tekrar uygulaman gerekir bu durumda. Termal ped örneği 0,5mm kalınlıkta: Arctic Thermal Pad 50 X 50 X 0.5 Mm Actpd00001a - n11.com
(Yukardaki önerilerim 1. fotoğraf için geçerlidir. 2. fotoğrafta elektrik akımı limiti söz konusu ki bu zaten batarya modunda olduğundan dolayı normaldir. Termal pedlerde eğer ped, 0,5 mm daha kalınsa sıkıntı olmaz. Yani 1mm ped 0,5 mm boşluğa sıkışarak girer. Ama 0,5 mm ped 1 mm boşluğa girsede, teması sağlaymaz.

Son düzenleme:
Önerilerin ve yardımın için Teşekkür ederim peki şarj adaptörün de bir sıkıntı olma durumu yok mu batarya ile oynarken her şey gayet normalken, fiş üzerinden oynarken bunu yapması voltaj alamadığının göstergesi değil mi ?

Buda Eu4 fps değeri gül gibi laptop bunların oyunları ağlatması lazımken oyunlar laptobu ağlatıyor resmen.
Buda Frostpunk.

Son düzenleme:
Pildeyken ve şarjdayken aldığın fpsleri karşılaştırıp atabilir misin? Bir de, pili çıkarıp sadece fişteyken denemeni rica edicem. Bu 3 değerde en düşük ve en yüksek değeri hangisinde alıyorsun bakalım. Şarj ederken akım pil üzerinden PC'ye geçtiği için pil ile ilgili bir durum da söz konusu olabilir. Ama dediğim gibi VRM üzerindeki pedleri de kontrol etmen önemli.

Fişten oynadığım zaman Değerler.

Fişi çıkarıp Batarya ile oynadığımda değerler.

Fişten oynadığım zaman Değerler.Eki Görüntüle 525249Eki Görüntüle 525250

Fişi çıkarıp Batarya ile oynadığımda değerler.
Eki Görüntüle 525251
Eki Görüntüle 525252
Bir de pili çıkarıp sadece prizdeyken dene, eğer ki pil yeterli akımı üzerinden iletemiyorsa sorun pildedir yani pil çıkarılmış şekilde tam performans çalışır. Eğer ki bu şekilde de düşük fps veriyorsa sorun şarj aleti veya laptop içindeki şarj soketinde olabilir. Çünkü aracı iletken pil aradan çıkmasına rağmen yeterli akım gelemiyor demektir. Ama yinede VRM'in fazla ısınmasından şüphe ediyorum. Bu yüzden,
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS Bu programı yükleyebilir misin?
Yükledikten sonra sensors kısmından şu değeri görmem gerek:

Anakartta VRM sıcaklık ölçer yoksa bu değerler boş gözükebilir.
Bu değerlere bakarken CPU-Z ile stress test de yapabilirsin. Böylece CPU'ya yük binerken görmüş oluruz. DOWNLOADING CPU-Z_1.91-EN.EXE | CPUID

VRM'ler yapısı gereği çok fazla ısıda çalışabilir. 100 dereceler gösterebilir özellikle laptoplarda. VRM'in görevi CPU'ya voltaj gönderimini yapmaktır. Bu yüzden çok önemlidir. Ama aşırı derecede ısınan VRM CPU'ya thermal throttling yapabilir. CPU sıcaklığı 45-50 derece iken, VRM 150 küsür derecede barbekü oluyor olabilir. Dediğim gibi VRM pedlerini değiştirmek izleyebileceğin bir çözüm yolu. Çünkü bu fotoğrafta CPU sıcaklığı 43 derece göstermesine rağmen thermal throttling uyarısı veriyor. Thermal throttling genelde VRM için dahi aşırı ısınma olursa uyarı verir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…