i7 7700HQ Frekans Düşürme İşlemi Nasıl Yapılır?

parsl1

Kilopat
Merhaba. Bugün şahsi bilgisayarım hakkında bir video izledim ve bu videoda işlemci GHz'i düşürürsem dropların ve bazı ısınmaların önüne geçebilçeğimi öğrendim. Sanırım bu sorun i7'lerle ilgiliymiş, benim kendi işlemcim i7 7700HQ. Burada sizden isteğim mümkünse GHz düşürme işlemini gerçekleştirebileceğim bir uygulama ve uygulama kullanımını anlatan bir yazı.

Son düzenleyen: Moderatör:
GHz düşürme FPSnizi artırmaz tam tersi düşürür. Siz sanırım işlemciye undervolt yapmak yani gelen gücü düşürmek istiyorsunuz. YouTube üzerinden ThrottleStop program rehberlerini izlerseniz nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca doğru değerlerde yapılan undervolt işlemci hızınızda her hangi bir düşüşe sebep olmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bahsettiğim video bu 8.00 acıklıyo durumu
GHz düşürme FPSnizi artırmaz tam tersi düşürür. Siz sanırım işlemciye undervolt yapmak yani gelen gücü düşürmek istiyorsunuz. YouTube üzerinden ThrottleStop program rehberlerini izlerseniz nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca doğru değerlerde yapılan undervolt işlemci hızınızda her hangi bir düşüşe sebep olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bahsettiğim video bu 8.00 acıklıo durumu cözüm aynıysa söylermisiniz

Undervolt işlemcin termal macun yenileme kasa içi sirkülasyonu sağlama gibi çözümleri denemenize rağmen hala ısınıyorsa, performanstan bir miktar feragat ederek işlemcinizin ısınmasını azaltıp frekans düşürmesini engellemek için tercih edilir. Sisteminizin sıcaklık degerleri nasıl?

Son düzenleme:
Undervolt işlemcin termal macun yenileme kasa içi sirkülasyonu sağlama gibi çözümleri denemenize rağmen hala ısınıyorsa, performanstan bir miktar feragat ederek işlemcinizin ısınmasını azaltıp frekans düşürmesini engellemek için tercih edilir. Sisteminizin sıcaklık degerleri nasıl?
Undervolt yapmak için performanstan feragat etmeye gerek yok. İlk aldığım günden beri Intel i7 8750H işlemcili cihazımı undervolt yapılmış şekilde kullanıyorum ve işlemci hızımda yük altında bile bir düşüş yok. Undervolt işlemciye gelen fazla akımı yok ederek ısıda düşüş sağlar. Voltu fazla düşürürseniz eğer işlemci hızı düşer ya da mavi ekran hatası alırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı