i7 7700HQ Isınma Sorunu

Makaleler
26
Yer
İstanbul
Powerspec 1710 model GTX 1070 ve i7 7700HQ'ye sahip bir dizüstü bilgisayarım var. Fakat oyunlarda biraz ısınma sorunları yaşıyorum. PUBG gibi oyunlarda 1 saatlik bir sürenin ardından GPU 80-85 °C, CPU ise 85-90°C civarında geziyor. Intel Stress Test yaptığımda ise sonuç bu:

xtu st.png

Isı değerleri gayet düşük ve normal gözüküyor burada.

Ayrıca -0.120V değerinde Undervolt yapıyorum. Yapmadan önce CPU sıcaklığı +10°C idi yani oyun içinde 95°C civarında geziyordu. Herhangi bir soğutucu kullanmıyorum ve 144Hz monitöre bağlı olarak kullanıyorum.

Yukarıda belirttiğim ısılar cihaza zarar verir mi? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım herkeste olan bir sorun. Benim cpu sıcaklığı 90 dereceleri görüyor ve haliyle işlemci frekansı 2.6ghz'lere geriliyor. -0.130V'da 85 derecelere kadar indirmeyi ve 3.4ghz'e sabitlemeyi başarabildim. tek yol bu gibi.

Powerspec 1710 model GTX 1070 ve i7 7700HQ'ye sahip bir dizüstü bilgisayarım var. Fakat oyunlarda biraz ısınma sorunları yaşıyorum. PUBG gibi oyunlarda 1 saatlik bir sürenin ardından GPU 80-85 °C, CPU ise 85-90°C civarında geziyor. Intel Stress Test yaptığımda ise sonuç bu:

Eki Görüntüle 283199

Isı değerleri gayet düşük ve normal gözüküyor burada.

Ayrıca -0.120V değerinde Undervolt yapıyorum. Yapmadan önce CPU sıcaklığı +10°C idi yani oyun içinde 95°C civarında geziyordu. Herhangi bir soğutucu kullanmıyorum ve 144Hz monitöre bağlı olarak kullanıyorum.

Yukarıda belirttiğim ısılar cihaza zarar verir mi? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
konuyu hortlatıyorum ama aynı bilgisayarı ben de aldım kardeşim ve aynı problemi bende yaşıyorum.daha iki gün oldu alalı çözemedim. Sorunun kaynağını bulabildin mi? 100 derecelere çıkıyor bilgisayar ve bu uzun kullanımda iyi bir durum değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı