i7 7700HQ Scanning and repairing (C:) hatası

ziweN

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar, bilgisayarımı geçen gün açarken "scanning and repairing Drive (C:)" yazısı geldi. Ondan sonraki açışlarda böyle bir yazıyla karşılaşmadım fakat HD Tune Pro ile tarama yaptım ve SSD'de sorun olduğu ortaya çıktı. HD Sentinel ile de kontrol ettim ve sağlık %85 civarı gösteriyor. Forumda biraz araştırdım bilgisayarı yanlış kapatınca SSD zarar görebiliyormuş sanırım, ben olabildiğince normal şekilde kapatmaya çalışıyorum fakat şarj aletinde temassızlık var ve dokununca direk kapanabiliyor birkaç kez böyle kapandı. Sorum şu SSD'de ciddi bir sorun var mı bu kullanmama engel teşkil ediyor mu? HD Tune Pro ve HD Sentinel verilerini fotoğraf olarak bıraktım, yardımcı olursanız sevinirim. :)

Sistem özelliklerim de şu şekilde;
Dell Inspiron 15 7000 Laptop

Intel Core i7 7700HQ
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
16 GB RAM
1TB hard disk
**Intel SSDSCKKF256H6 SATA 256GB**

Dosya Ekleri

• ssd1.PNG
    ssd1.PNG
    143 KB · Görüntüleme: 32
  • ssd2.PNG
    ssd2.PNG
    197,1 KB · Görüntüleme: 32
  • ssd3.PNG
    ssd3.PNG
    111,4 KB · Görüntüleme: 42
Bu videoyu izlersiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video linki için teşekkürler. Uygulamayı indirdim fakat videoda izlediğimde farklı bir ekranla karşılaştım, yeni sürüm olduğundan galiba. S.M.A.R.T ekranın fotoğraflarını koydum, siz anlayabiliyorsanız bilgilendirir misiniz? Ya da yanlış yere mi bakıyorum. :D

Dosya Ekleri

• cc1.PNG
    cc1.PNG
    135,6 KB · Görüntüleme: 34
  • cc2.PNG
    cc2.PNG
    25,1 KB · Görüntüleme: 38
Diskinizde bad sector oluşmuş. Bir süre daha çalışır ama ne kadar daha gider bilemeyiz. En sağlıklısı önemli verilerinizi başka bir diske yedekleyip yeni bir SSD almak. Yeni modelde de Intel yerine Samsung, Kingston gibi bir markayı tercih etmenizde fayda var.

Diskinizde bad sector oluşmuş. Bir süre daha çalışır ama ne kadar daha gider bilemeyiz. En sağlıklısı önemli verilerinizi başka bir diske yedekleyip yeni bir SSD almak. Yeni modelde de Intel yerine Samsung, Kingston gibi bir markayı tercih etmenizde fayda var.
Hadi ya :/ Bilgisayarımda şu an önemli bir şey yok yeni format atıldı zaten. Her şeyi Harddisk'e kursam SSD'yi hiç kullanmasam nasıl olur? SSD sorun çıkarmaya devam eder mi?

Hadi ya :/ Bilgisayarımda şu an önemli bir şey yok yeni format atıldı zaten. Her şeyi Harddisk'e kursam SSD'yi hiç kullanmasam nasıl olur? SSD sorun çıkarmaya devam eder mi?
Windows'u HDD'e kurup kullanabilirsiniz en azından SSD'ye bir şey kaydtmediğiniz sürece veri kaybınız olmaz. Fakat bu durumda Scanning and repairing işlemini açılışta tekrar yapar mı emin değilim, onu denemeniz lazım.

Windows'u HDD'e kurup kullanabilirsiniz en azından SSD'ye bir şey kaydtmediğiniz sürece veri kaybınız olmaz. Fakat bu durumda Scanning and repairing işlemini açılışta tekrar yapar mı emin değilim, onu denemeniz lazım.
Anladım, son olarak laptop için bildiğiniz uygun fiyatlı SSD'ler var ise link atabilir misiniz? Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Video linki için teşekkürler. Uygulamayı indirdim fakat videoda izlediğimde farklı bir ekranla karşılaştım, yeni sürüm olduğundan galiba. S.M.A.R.T ekranın fotoğraflarını koydum, siz anlayabiliyorsanız bilgilendirir misiniz? Ya da yanlış yere mi bakıyorum. :D

Tekrar izleyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı