Rehber i7-7700HQ ve GTX 1050 sistemin oyun performansını nasıl arttırdım?

Yani elbet OC yapmak isterseniz yaoabilirsiniz. Muhtemelen Afterburner OC'sinden daha yüksek değerlere çıkarsınız. İşlemci için de yapabilirsiniz.

Peki değerler olarak yardım edebilir misiniz, yoksa deneme yanılma yoluna mı gitmeliyim? Amacım işlemci ve ekran kartını zararsız Max verimle kullanmak.

Elinize sağlık hocam, detaylı ve bilgilendirici açıklama & deneyimleriniz için teşekkürler

Masaüstü sistemimdeki ASUS Dual 1060 6GB'a voltaj kontrolü & takipli maksimum GPU power & voltaj limitinde çekirdeğe +150 MHz, belleklere ise +690 MHz verebildim. Daha üst değerlere çıktığım zaman ise illa ki belli zamanlarda uygulamalardan atma, çökme vb gibi sorunlar yaşadım. Curve eğrisi ile daha iyi bir OC yapabilme imkanım var mı sence? Belleklerim Samsung olmasına rağmen VRAM'lerin en azından +700 MHz'i görmesi gerekiyordu ama olmadı maalesef, önerilerin ne olur? Böyle stabilse fazla zorlamadan bırakayım mı ne dersin

Evet böyle bırak hocam. Curve eğrisi biraz yardımcı olur. Core için.

Memory'ları zorlama bana kalırsa hocam.

Forza Horizon 5'te nasıl o FPS'leri alabiliyorsunuz? Şahsen inandırıcı gelmedi bana. 3050 + Ryzen 7 5800H kullanıyorum. RAM 16 GB 3200 MHz 2X8. yükseğe çekince tüm ayarları 45-50 FPS'lere kadar düşüyor oyunum. Ben mi hata yapıyorum bir yerde sizin veriniz mi yanlış? Özellikle 3 GB VRAM'i olan 1050 de yüksek ayarlarda o FPS'i almak imkansıza yakın. Yüksek ayarlarda 4.2 GB'a yakın hatta daha fazla VRAM kullanıyor oyun.

@erengore hocam MSI Afterburner ile OC yaparken nasıl bir yol izlenmeli? Ve GPU limitlerini görebileceğim program var mı?

Biraz bekleyin de atayım. İnandırıcı ve şeffaf olması benim için önemli.
@erengore hocam MSI Afterburner ile OC yaparken nasıl bir yol izlenmeli? Ve GPU limitlerini görebileceğim program var mı?
MSI Afterburner üzerinde İzleme kısmında Voltaj limiti, Güç limiti gibi seçenekler var. O limitleri OSD'de Göster butonuna tıklayarak oyun içinde gözlemleyebilirsiniz. Yapamazsanız ayrı bir konu açın yardımcı olurum.
@merteknn bu arada VRAM'im 4GB.
Şu

Buyurun.

Son düzenleme:
Ben 940MX'in VRAM'lerine nasıl +800 basabiliyorum anlayamadım, 1060'da bile arkadaş en fazla 690 verebilmiş. Gerçi ben +135 Core, +800 Memory yapsam da en fazla 5 FPS artıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…