i7 7700K 5 GHz Overclock

JDSestoElemento

Kilopat
BIOS ayarlarından Overclock yaptım ve yaklaşık olarak 18 dakika Stress'e tabi tuttum işlemciyi. 5 GHz'de çalıştırdım. Herhangi bir hata almadım. Anakartın kendi OC profili ile. Bu saatten sonra bir sıkıntı olur mu? Yoksa bu ayarlarda kullanmaya devam edeyim mi?

nlaRAB.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarından Overclock yaptım ve yaklaşık olarak 18 dakika Stress'e tabi tuttum işlemciyi. 5 GHz'de çalıştırdım. Herhangi bir hata almadım. Anakartın kendi OC profili ile. Bu saatten sonra bir sıkıntı olur mu? Yoksa bu ayarlarda kullanmaya devam edeyim mi?

Eki Görüntüle 326672
Sıcaklıklarda da problem yoksa kullanabilirsiniz. Ama ömrü sanırsam O.C ladığınız için daha hızlı dolabilir.

AIDA64 Stress testinin sonucunu ve boşta / yükte sıcaklık değerlerini atarsan yorumlayabilirim hocam. Bu arada overclock işlemci ömründen yer hikayelerini de artık geçmemiz gerekiyor.

Overclock sadece kararsız ayarlarda ve yüksek sıcaklıklarda işlemciyi yıpratır. Bunun dışında herhangi bir problem olmaz.

İşlemci yeterince soğutulduğunda o.c işlemciyi yıpratmaz ancak anakartı oldukça yıpratır.
Nasıl yıpratmaz. Bunun soğutmayla pek de alakası yok. Soğutma kullanılabilirlikle alakalı. 5 GHz'de stabil kalması için yüksek voltaj verilirse, bu işlemcinin ömrünü yer.

Nasıl yıpratmaz. Bunun soğutmayla pek de alakası yok. Soğutma kullanılabilirlikle alakalı. 5 GHz'de stabil kalması için yüksek voltaj verilirse, bu işlemcinin ömrünü yer.

Yıpranmanın soğutmayla alakası yok demen yanlış bir bilgi. Yeterli soğutmanın olmadığı ortamda tüm bileşenler yıpranır.

Dediğim gibi donanımı yıpratacak 2 unsur var: 1- Dengesiz ve stabil olmayan değerler. 2- Yüksek sıcaklık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı