i7-7700K GTX 1080 performans sorunu

aydinarikan

Kilopat
Katılım
8 Ekim 2013
Mesajlar
149
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Herkese merhaba,

Bilgisayarımı diğer arkadaşların düşük sistemleriyle karşılaştırdığımda hemen hemen aynı performansı alıyorum. Oyunlarda aynı FPS oranı almamız kafamı kurcaladı. İşlemcisi i5-8400 Ekran Kartı 1060 6 GB ve RAM 3200 MHz olan arkadaşımla karşılaştırdığımda FPS olarak aynı oranları almaktayız. RAM bu kadar fark eder mi? Ayrıca oyun oynarken işlemci ısısı 70-75-80 derecelerde dolaşıyor, bu sıvı soğutmaya göre normal mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Sistemim:
MSI Z270 Tomahawk Anakart
Intel i7 7700K
Cooler Master Masterliquid 240 PRO Sıvı Soğutma
Corsair Vengeance 2400 MHz CL16 DDR4 Ram
Asus Strix GTX 1080 Ekran Kartı
Seasonic 750W 80+ Gold PSU
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmayı söküp termal macunu yeniledim. Sağlamlığını da test ettim. Isı değerleri aynı. İşlemci ısısı yüksek olduğu için mi FPS problemi yaşıyorum? İşlemcide problem olma ihtimali nedir?
 
Ramlerim 2x8 şeklinde. Sıvı soğutma montajını yanlış yaptığımı düşünmüyorum fakat tekrar söküp inceleyerek takmakta sanırım yarar var. Oyundayken 70 derecelerde fakat arada 85'e çıkıp aniden düştüğü de oluyor. Tüm sürücülerim güncel. Overclock vs yapmadım stok nasılsa o şekilde. Sıvı soğutma montajını tekrar yapıp bilgilendirmeyi görselle ileteceğim. Teşekkürler.
Aynı sorun bendede vardı 1x8 ram ile . 2x8 ile sorunu çözmüştüm ama siz 2x8 ile de aynı sorunu yaşadığınızı söylüyorsunuz .. Sıvı soğutmanında o derecelere çıkması bir sorun olduğunun göstergesi bende 9mm fanlı küçücük hava soğutmayla o derecelerde oynuyorum oyunları .

Ramlerinin 3200mhz olması seni 20 FPS kadar en az ileriye atar diye düşünüyorum arkadaşımın sisteminde 1070 var 3200 mhz ramle benden fazla fps alıyor bütün bileşenlerimiz aynı.
Benim 2400 mhz ramlerim 1070ti ile ondan düşük FPS aldığımdan ramlerin frekans hızının farkını görebilirsin. Tabikide sıcaklıkta önemli işlemcisi 60 derecede çalışan eleman ekran kartından daha iyi verim alır.
Sıvı soğutmanın montajını kontrol et gerekirse uzman biriyle kaliteli bir termal macun kullan.
Termal macun kaliyesi suyun iletkenliğinin fazla olmasından ötürü sıvı soğutmalarda(hava soğutmada önemsiz demiyorum) hava soğutmalara karşı daha çok önem arz ettiğini düşünüyorum.
Önceliğin sıcaklık değerlerini çözmek olsun.Sıcaklığı çözdüğünde kasa içi soğuk olacağı için ramlerede xmp desteği varsa(ki vardır) bir tık dokunup 2666 ve ya 2800 mhz lerde çalıştırmanı tavsiye ederim.(bu ramlerine zarar verme ihtimaline karşı sorumluluk alamam) voltajı düzgün ayarlayamazsan tabiki.İyi forumlar.
20 mi FPS mi? En az 40 FPS fark var.
40 mı?WHY? %100 kullanımda en az 100 FPS fark eder 1080'p oyunlarda.
Örn(pubg,fortine,csgo)
 
Aldığım fps ve ısı değerlerini paylaştım. Ultra grafik ayarlarında bu şekilde görünüyor. Normal mi? Oyun: PUBG
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 53
Arkadaşım, ben imzamdaki sistemimle PUBG "Ultra" ayarda 130+ FPS alıyorum.
Ekran Ölçeğini %120 yaparsam "Ultra" ayar da 80+ FPS veriyor. 7. Nesil i7, i5 8400 den daha güçlü. Ya 1080P de kartın yüke girmiyor ya da bir sorun var.
 
Bir zamanlar AMD'nin yaşadığı ısınma sorununu şu an Intel yaşıyor. Eğer imkanınız varsa delid ile belki çözebilirsiniz. İşlemcinizin normal sıcaklık değerleri neler? Test videolarından sizinkine benzer bir sistemde kaç dereceleri görüyor bunlara bakın. İşlemcinizle alakalı bir problem olabilir.
 
Aldığım fps ve ısı değerlerini paylaştım. Ultra grafik ayarlarında bu şekilde görünüyor. Normal mi? Oyun: PUBG
Aldığın FPS çok normal 144 hz monitörün varsa grafikleri düşür.Ayrıca Bootcamp' tarzı şehirlerde o 70 60 lara düşer belkide kasar.Çözünürlüğü düşür zaten PUBG sorunlu grafikte oynamak çok gereksiz.
 
Anladım fakat problem benden düşük sistemi olan arkadaşın PUBG de benden yüksek FPS alması. Bütün ayarlar aynı, ultrada değil ve benden yüksek alıyor. Ben de sistemimde bir problem mi var acaba diye düşünmeye başlıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı