i7 7700K ısınma problemi

GTA 5'i akşam indireceğim ve dediğin testi yapacağım. GTA5 30 gb felan indi, geri kalanını da akşam indireceğim. İnternet hızı 100 mb/s. Bu şekilde test ettikten sonra değerleri ya video olarak ya da fotoğraf olarak buraya atacağım. Umarım takipte kalırsın, ilgin için teşekkürler ayrıca

Başka programlarla deneyin ve en önemlisi termal macun fan arasındaki bağlantıya dikkat edin. Tam temas etmiyor olabilir.
Aida64, Real Temp ve MSI Command Center ile denedim sonuçlar birbirine yakın. Akşam arkadaşların önerdiği diğer programlarla da deneyeceğim ve sonuçları buraya atacağım. Diğer söylediğin için ise temas ettiğine kesinlikle eminim ama akşam bunu da kontrol edeceğim. İlgin için çok teşekkür ederim

Eğer hepsinde bu programların yakın sonuç veriyorsa temiz bir windows kurulumu yapın tekrardan. Termal macunu iyice silip yeniden sürün, çok ince bir tabaka halinde olsun. Yine sonuç alamazsanız anakart pinlerinde veya güç kaynağında sorun olabilir.(Voltaj akım dengesizlikleri vs.) Düzelmezse servise yollayın.

Yeni SSD aldığım için windows kurulumunu daha yeni yaptım. Kasa değişikliği yaptığım için termal macunu da 2 gün önce yeniledim. Son dediklerinizden güç kaynağı kısmını da yakın zamanda deneyeceğim. Bu hafta içinde yeni bir güç kaynağı almayı planlıyorum. Eğer sorunun onunla alakası var mı yok mu buraya yazacağım.

Radyatörün ve fanın konumu nasıl?
Şöyle ki, kasanın ön tarafında takılı sıvı soğutma fanı ve radyatörü. Dış tarafında radyatör var, iç tarafında fanlar var. O fanlar içerideki sıcak havayı dışarı atıyor. Eve geçtiğim zaman detaylı fotoğraf atarım.

Eğer başka bir işlemci bulabilirseniz anakartınızda deneyin. Anakarttan da kaynaklı olabilir.

Bir şey oluştu kafamda. Ancak yine de fotoğraf daha doğru olur.

Radyatör fanının sıcak havayı dışarı atma görevi yoktur. Aksine soğuk hava ile radyatörü soğutma görevi vardır. Tıpkı arabalardaki fanın içe değil de dışa bakıyor olması gibi.

Aynı şekilde arkadaşım da kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam 4790k vardı onda, 25 dereceyi geçmiyor boştayken. Ancak dediğin gibi tam tersini de deneyeceğim bu akşam. Bakalım belki de dediğin gibi sorun bundan kaynaklıdır.

Eğer başka bir işlemci bulabilirseniz anakartınızda deneyin. Anakarttan da kaynaklı olabilir.
Bu dediğin büyük olasılıkla en son ihtimal olarak gözüküyor. Çünkü yakınımda işlemcisini alıp test edebileceğim bir arkadaşım yok Ama bu yazdığını da göz önünde bulunduracağım.

Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Yukardaki macun sihir gibi birşey. Sizin gösterdiğiniz macunun iletkenlik seviyesi HB'de 0.8 olarak gözüküyor yanlış olabilir tabi. Sitesinde bulamadım kaç olduğunu. Ben bu linkteki macun ile 85 dereceye çıkan ekran kartımı yola getirdim. 53 dereceyi geçmiyordu. Böylelikle ısı problemini çözdüm ve sattım.

Termal macun konusunda pek bilgili değilim fakat senden rica etsem atacağım linkteki ürünü mü almak daha mantıklı yoksa senin attığını mı? Kıyaslarsan çok makbule geçersin. Şuan senin dediğine göre ürünü alacağım çünkü. Donanımhaber'de güvenilir bir arkadaş satıyor ve oldukça güzel yorumlar almış. Link aşağıda;

Ürün Linki: 35GR GÜMÜŞ ALAŞIMLI TERMAL MACUN SADECE 20tl

7700K'da aşırı sıcak çalışma hadisesi çok sık yaşanıyor kronik sorunlu bir çip sanırım. Bios'tan çekirdek voltaj değerlerini düşürerekte bir nebze sıcaklığı düşürebilirsin.
Evet 7700k ile ilgili çok sayıda sıcaklık sorunu yaşayan kişileri gördüm. Ancak onların yaşadığı problem bilgisayar boştayken 35 ile 40 derece arasında gidip geldiği yönünde. Benim problemim ise bilgisayarım boştayken ısı seviyesinin 60 derece seviyesinde göstermesi. Bunun için işlemciye suç atmam mantıksız olur çünkü bu derece aşırı fazla bir derece. He şu olur; işlemcinin de ısınma problemi olduğu aşikar, üstüne bir de benim problemim eklenince 60 dereceyi görüyorum. Durum bu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…