i7 7700K ısınma problemi

Ölçümleri takip etmeniz faydalı olur. Önerdiğim programda gayet kullanışlıdır. İşlemcinin kaç GHz frekansta çalıştığını ve yüzdelik kullanımı takip edip sıcaklığı da görebilirsiniz. Elbet çözüme kavuşturacağız sizi

Son düzenleme:
Valla ne kadar teşekkür etsem az. Forum'a yeni üye olmama rağmen bu sıcakkanlılıkla karşılanmak beni çok mutlu etti. Yardımseverliğiniz on numara. Çok teşekkür ederim gerçekten. Burada denilenleri harfiyen uygulayıp akşamleyin test sonuçlarını atacağım. Çok teşekkürler tekrardan.

Rica ederiz. Forum olarak yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. Buradaki her üye birbirinden güzel insanlardır ve sizinde aramıza katılmanıza sevindik. Sonuçları ve sorularınızı bekleriz. Yardımcı olmak dileğiyle

Herkese iyi akşamlar, sorunu bir nebzede olsa sayenizde aza indirmiş bulunmaktayım. İlk etapta bütün fanların yönlerini değiştirdim ve test ettim. İşlemci ısı derecesinde aman aman bir fark olmadı açıkcası. Ancak önceden 55-65 arasıydı, fan yönlerini değiştirince 50-60 arası almaya başladım bilgisayar boştayken. Yönleri değiştirdikten sonra, "Pantheon" nickli abimizin önerisi ile sıvı soğutma pompasının yazısını düz bir şekilde konumlandırdım. Ancak bunu yapmadan önce önceki termal macunu tazeledim. Aynı termal macundan sürdüm. Sipariş verdiğim daha yolda. O da 23:00'a kadar geleceği söylendi. Onu da sürüp test edeceğim. Ancak macunu tazeledikten sonra sıvı soğutma pompasını yazılar düz gelecek şekilde taktım ve sorunum bir nebze çözüldü. Bu şekilde yaptığım testleri "Screenshot" olarak atıyorum. Boştayken 35-40 civarı ve "Sistem Kararlılık Testi" yaparken 75 ile 85 arasında bir ısı değeri alıyorum. Önceki ısı değerlerime göre biraz daha gelişme var. Ancak "Pantheon"un tavsiyesiyle satın aldığım termal macun da akşam geldiği zaman ayrı bir test yapacağım. Onda da bir 5 derece düşürebilirsek harika olur Ve "Akif Peköz"ün yapmamı istediği GTA 5 testini de yarına sarkıtıyorum, oyun daha inmediği için. Yarın onu da yapıp atacağım. Herkese uğraşları için teşekkür ediyorum.

Herkese yeniden iyi akşamlar, "Pantheon" abimizin önerdiği termal macun yaklaşık yarım saat önce elime ulaştı ve macunu işlemcime sürdüm. Aldığım sonuç bir önceki sonuçtan biraz daha kötü oldu. Hatta sonuçları görsel olarak atayım. İlki bilgisayar boştayken, ikincisi ise "Sistem Kararlılık Testi" yaparken.

Kaşıkla ince tabaka yaydınız değil mi? Bende 20 derece fark etti. Sizde neden böyle oldu acaba.

Dostum öncelikle tekrardan her şey için teşekkür ederim. Bugün ikinci el olarak satın aldığım "Corsair RM750 80 Plus Gold" Güç Kaynağımı taktım. Derece boştayken 38 ile 45 derece arasındaydı. Sonra tekrardan macun yenileme işlemi yaptım ve senin macunu tekrar sürdüm, şuan ısı değerlerim benim istediğim gibi. Bilgisayarım boştayken çektiğim ekran görüntüsünü şimdi atıyorum. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Sorunun büyük kısmı güç kaynağında demiştim

Teşekkür etmeniz için demedim yanlış anlamayın. Sadece o da büyük etkenlerden biriydi demek istedim. Yine de rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…