i7 7700K Isınma Problemi

rizakucukbilen33

Hectopat
Daha fazla  
Adsız.png

Yaklaşık 5 gün önce yeni bir sistem topladım her şey düzgün bir şekilde çalışmakta. Bütün sürücüler, Windows Update, BIOS hepsi güncel. Herhangi bir overclock yapmadım ancak işlemcim i7 7700K çok fazla ısınıyor. Araştırmalarıma göre de zaten bu sorunu yaşayan ilk kişi ben değilim. İşlemci boştayken 50-55 derece, yük altında oyunlarda 70-80 derece gibi sıcaklık değerlerini görüyor ve Aida64 ile yaptığım stress testinde 90 dereceyi gördü. Kullandığım soğutucu XIGMATEK SCYLLA 120 EN8620 240MM. Sıvı soğutma kullanıyorum, çok kaliteli olmasa da bu kadar yüksek değerleri görmenin anormal olduğunu düşünüyorum. Kurulumda kesinlikle bir sorun yok, termal macun tam ayarında uygulanıp soğutucu monte edildi. Vatan Bilgisayar'dan toplattım ve oradaki görevli toplarken bütün adımları beraberinde izledim. Şimdi benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Anakarttaki voltage değerlerini de BIOS'tan görüntüsünü aldım.

20170913_025336.jpg

Yardımcı olmanızı bekliyorum. Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Sistem özelliklerim şu şekilde;
  • i7 7700K işlemci
  • Asus Rog Strix GTX 1070 OC
  • MSI Z270 Gaming Plus 3866 OC Anakart
  • Kingston Hyper X 8 GB 2400 MHz DDR 4 RAM
  • Sandisk Plus Sata 3 240 GB SSD
  • XIGMATEK SCYLLA 120 EN8620 240MM sıvı soğutma
  • XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • Everest Rampage Majesty Kasa
PLL OC'yi 1100 yaptığımda sonuçlar şu şekilde oldu; oyunlarda max 65, stress testinde max 70 ve boştayken max 45 dereceye kadar düştü sıcaklıklar. Aklıma takılan sadece tek bir şey kaldı, boştayken 45 derece normal bir değer midir ama artık o kadar kurcalamayacağım. Bu sistemi oyun oynamak için topladım ve şu anlık 2 oyunda test ettim. GTA 5 ve PUBG sıcaklık değerleri 65 üstüne çıkmadı. Bu da benim için tatmin edici. Sonradan güzel bir temizlik ve termal macun yenilemesi sonucu normal değerlere ulaştık çok şükür :)

Eki Görüntüle 259154 Eki Görüntüle 259154

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU Core Voltage'i de Auto'dan 1.200'e çekin. Boştaki durum da düzelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı