i7 7700K ve 1080 Ti sistemde 0x00000119 mavi ekran hatası

Lynx95

Centipat
Katılım
1 Mart 2020
Mesajlar
9
Öncelikle bilgisayarımda ciddi bir sorun olduğunun farkında ama bulamamış durumdayım.
Aylardır bu sorunları yaşarken, belki de sorunuma ışık tutabilecek ilk ve tek mavi ekranı yedim.
  • Hata kodu: 0x00000119
Oyun için topladığım bilgisayarımı yaklaşık 1,5 yıl en ufak sorun yaşamadan kullandım. Fakat konunun devamında belirteceğim gibi son 3-4 ayda çok sık crash sorunu ile karşılaştır. Çok farklı türlerde crash yedim.

Yediğim crash çeşitlerini şöyle anlatabilirim; Oyun donuyor, görüntü donuyor, sistem hayli kasıyor ve oyun genelde kapanmaz hale geliyor. Kapatmayı başarsam bile masaüstüne döndüğümde sistem hala o kadar donuyor ki, Mouse'u hareket ettirdiğimde yaklaşık 0.5 saniye içinde donuyor. Herhangi bir Click yapmaya kalkarsam kesinlikle donuyor vb. biri buydu, bir diğeri ise: Oyun dümdüz çat diye kapanıyor, hiç kasmadan. Tekrar girdiğimde 2-3 dakika içinde tekrar atıyor. Bugün ilk defa karşılaştığım bir crash türünde ise ekran donuyor, görüntü gitmiyor. Sistem çok rahat şekilde alt Tab yapıp başka işlemler yapabileceğim kadar stabil çalışıyor. Ama ekran donukken karakterimi yönetebiliyor, ateş edebiliyor ve oyundan hala bunların seslerini alabiliyorum.

Not: Bütün crashlerde ne ekran kartında ne de işlemcide sıcaklık sorunu yoktur.

Ekran kartıma ayrı işlemcime ayrı 6-8 saat gibi bir süre stres testi yaptım ve her ikisi de sorunsuz ve kritik sıcaklığa ulaşmadan stres testini tamamladı.

Sistemim:
  • Anakart: ASUS Z270F
  • GPU: Zotac AMP Extreme 1080 Ti
  • CPU: Intel i7 7700K
  • RAM: 2x8 2400MHz HyperX Fury
  • SSD: SanDisk Ultra 2 - 480GB
  • Sıvı soğutucu: H80I GT (sıvı soğutucu kasama tam olarak uymuyor ama kısmen düzgün şekilde yerleşmiş ve fanları, pompası çalışır durumda)
  • HDD: Seagate 7000RPM 1TB
  • Güç kaynağı: Thermaltake Smart RGB serisi BX1 750W 80+ Bronze
  • Kasa: NZXT S340 Elite
Beni kahreden bu sorundan kurtaran ve ilgilenecek her arkadaşa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 231321.PNG
    231321.PNG
    17,3 KB · Görüntüleme: 57
  • d2312d32.PNG
    d2312d32.PNG
    18,1 KB · Görüntüleme: 56
Ekran kartı da stres testini sorunsuz, crash yemeden, fazla ısınmadan geçmişken. Yine de sorun olabilir mi ekran kartında? Olabilirse ne olabilir? Ekran kartın amazon.de'den alınma boş boşuna servise göndermek istemiyorum.
Ve ekran kartları tamir durumunda olumlu sonuçlar verir mi yoksa yalama mı yapar sizce?
 
Sistemin kararlılığını test etmek için farklı bir ekran kartı ile deneme yap, problem gözükmezse ekran kartı problemli olabilir, dosya da farklı bir problem yazmıyor, istersen bunu da deneyebilirsin.
Afterburner programı ile çekirdek ve bellek hızlarını biraz aşağı çekerek tekrar deneyin.
 
Dediklerinizi yapacağım ama kötü bir haberim var. OCCT’de ekran kartının belleklerinde hata tespiti için test yaptığımda şöyle bir sonuç aldım, ekteki fotoğrafta.
Testi daha detaylı paylaşmak gerekirse;
 

Dosya Ekleri

  • 61CD8529-90C4-47C3-AAC5-2D65B72B410A.jpeg
    61CD8529-90C4-47C3-AAC5-2D65B72B410A.jpeg
    2,1 MB · Görüntüleme: 58
  • 20200304-085334-GPUMemtest.png
    20200304-085334-GPUMemtest.png
    51,6 KB · Görüntüleme: 66
Memory clock ve GPU clock kısarak sistemi denemeye devam edeceğim, bu şekilde bile devam ediyorsa bir an önce amazon.de ile veya Zotac ile iletişim kurup garantim bitmiş olsa da şansımı deneyeceğim veya Türkiye'de yetkili servislerini soracağım (sanırım Penta). Ama bunları yapmadan önce son bir umut komple bütün parçaları temizleyip sistemi yeniden kuracağım. Sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucumu takacağım. Bir de öyle deneyeceğim.

Sonuç olarak %99 ekran kartına servis yolu göründü. Fakat ekran kartı tamirleri ile ilgili hiç hoş şeyler duymadım bugüne kadar. Çok da bilgili değilim açıkçası ama insanlar genelde kanayan yara kabuk tutmaz gibisinden yaklaşıyor ekran kartı tamirine. Tek sorun ekran kartı bellekleri ise ki muhtemelen öyle. Belki bellek değişimi çok da kabuk tutmayacak bir yara değildir. Bunları da bilen eden birilerine danışacağım. Boşu boşuna da tamir ettirmek istemiyorum fakat lanet kart çok pahalı yakınından geçen bir kart bile almam mümkün değil tekrardan. Benim de 2. el olarak aldığım bir kart. Böyle sorunlu bir kartı kimseye de satmak istemem.

Bahsettiğim süreçleri takip edeceğim. Emeğinize sağlık. Yardımlarınız için çok sağ olun.

BIOS'umun kasması ile ilgili ek bir konu daha açıcağım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı