i7 7700K ve GTX 1080 Ti sistem mavi ekran problemi

DomenicoWacco

Decapat
Genelde oyundayken ya da masaüstünde bilgisayarın kilitlenmesi sorunu mevcut. Hiçbir şekilde işlem yapılamıyor sadece kapatmak zorunda kalıyorum. Çözüm amaçlı temiz format attım driverları Windows update ile güncelledim daha sonra aygıt yöneticisinden güncelleştirdim ancak bu sorunu çözemedim. Donanımsal bir arıza maalesef yok keşke olsa da değiştirsem. Hepsini garantiye gönderdim temiz diye geri geldi.

Sorunu bulmak için olay görüntüleyicisine girdiğimde bir hatadan dolayı bilgisayarın kilitlendiğini fark ettim. Bu hata "olay10111 DriverFrameworks-UserMode" hatası. Açıklaması ise şu şekilde; "Kullanıcı modundaki sürücü kilitlenmesi nedeniyle HID-compliant headset aygıtı (konum(unkown)) çevrimdışı. Windows aygıtı 5 kez yeniden başlatmayı denedi. Ürün sağlayıcınıza başvurun."

Açıklama bu şekilde. Diğer açıklaması ise bir veya daha çok kullanıcı modu sürücüsünde "bir sorun oluştu ve ana bilgisayar işlemi sonlandırıldı. Bu durum geçici olarak aygıtlara erişmenize kesinti olabilir."

Bir başka hata ise bu da sürekli olan olay "10016 DCOM" hatası. Bunun da çözümünü yapamadım telefondan girdiğim için gerekli envanterleri ekleyemedim. Akşam ne lazımsa atabilirim. İşletim sistemim;
  • Asus ROG Maximus VIII Extreme
  • Intel i7-7700K
  • Corsair Vengeance CMK16GX4M2B CL16 16 GB dual kit
  • Samsung Evo 970 500 GB ve OCZ Trion 240 GB
  • Asus Strix GTX 1080 Ti OC Edition
  • Corsair HX1200
  • Corsair H110i GTX
  • Corsair 400c
  • HyperxCloud II
  • Logitech G502
İntel chipset driver güncelledikten sonra sorunum sanırım kalktı 7 saattir açık donma mavi ekran yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı