i7 7700K ve GTX 1070 Sisteme Custom Sıvı Soğutma Önerisi

umutFU

Hectopat
Daha fazla  
  • Motherboard: Asus Maximus VIII Hero
  • CPU: Intel Core i7 7700K
  • GPU: GeForce GTX 1070
  • RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2X8GB) DDR4/3000MHz
  • SSD: Samsung 850 PRO 512GB
  • HDD: 2TB 3.5" INTELLIPOWER 64MB SATA RED NAS HDD
  • Case: Aerocool GT Advance 750W Gaming Case

Sistem özelliklerim bunlar, FPS anlamında sıkıntım yok fakat sıcaklık anlamında var soğutma işlerinden pek anlamadığım için hiç fanlarla uğraşmak istemiyorum ve direk hani şu içinde sadece borularla sıvı soğutmalı olanlar var ya çok sade ve güzel bir görünümüleri oluyor ve bilgisayar ısınmasını da baya engelliyor, heh işte öyle bir şey yapmak istiyorum fakat hiçbir bilgim yok yani internetten sıvı soğutma baktım ama hani tek fan gibi onu nasıl tüm bilgisayara yerleştireceğimi bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Cidden çok cahilim, sıvı soğutma da ona göre açıklayıcı olursanız sevinirim :D.
sıvı soğutma.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki sistemle costom sıvı soğutma anlamsız olur, bu iş sıcaklıkları düşürmekten ziyade hobi işidir, çok pahalı bir hobi.
Bildiğim kadarıyla 7700K ortalama bir hava soğutma ile bile 5GHz'i çok rahat gören bir işlemci, elindeki GTX 1070'de FE değilse costom sıvı soğutma boşa para saçmaktan başka birşey değil. Zevk için yapacaksan bunu ayrı tutuyorum tabii ki.
GTX 1070 FE kullanıyorsan da @LukeSkywalker 'in bu konu hakkında çok güzel bir yazısı var, ona bakabilirsin.
Reklamı yaptım linkide vereyim; Ekran kartı sıvı soğutma

Yaklaşık bi 5-6 bin TL ayırabiliyorsanız hemen toplamaya başlayabiliriz. Arkadaşların da dediği gibi, hayli maliyet gerektiren bir iştir o tarz bir soğutma yapmak.
Bu hayli bütçe gerektiren işlemin birinci amacı overclocktur, ikinci nedeni ise zevk.

@er36po üstatında dediği gibi böyle bir iş yaptığında müthiş OC yapman lazım ki tadını alasın, sen bunlara 6.000 lira vermek yerine elindeki GTX 1070'i satıp parana ekleyip 2x GTX 1080Ti alabiliyorsun.

Şuan elinde bulunan üst düzey bir sistem fakat costom sıvı soğutma müthiş üst düzey sistemlerde anlamlı, @er36po 'nun sistemi gibi.(y)

@er36po üstatında dediği gibi böyle bir iş yaptığında müthiş OC yapman lazım ki tadını alasın, sen bunlara 6.000 lira vermek yerine elindeki GTX 1070'i satıp parana ekleyip 2x GTX 1080Ti alabiliyorsun.

Şuan elinde bulunan üst düzey bir sistem fakat costom sıvı soğutma müthiş üst düzey sistemlerde anlamlı, @er36po 'nun sistemi gibi.(y)
Yaklaşık bi 5-6 bin TL ayırabiliyorsanız hemen toplamaya başlayabiliriz. Arkadaşların da dediği gibi, hayli maliyet gerektiren bir iştir o tarz bir soğutma yapmak.
Bu hayli bütçe gerektiren işlemin birinci amacı overclocktur, ikinci nedeni ise zevk.
Elindeki sistemle costom sıvı soğutma anlamsız olur, bu iş sıcaklıkları düşürmekten ziyade hobi işidir, çok pahalı bir hobi.
Bildiğim kadarıyla 7700K ortalama bir hava soğutma ile bile 5GHz'i çok rahat gören bir işlemci, elindeki GTX 1070'de FE değilse costom sıvı soğutma boşa para saçmaktan başka birşey değil. Zevk için yapacaksan bunu ayrı tutuyorum tabii ki.
GTX 1070 FE kullanıyorsan da @LukeSkywalker 'in bu konu hakkında çok güzel bir yazısı var, ona bakabilirsin.
Reklamı yaptım linkide vereyim; Ekran kartı sıvı soğutma
Öncelikle bu iş için çok bütçe gerekir. Ne kadar bütçeniz var? Ve bu forumda bu işlerden en iyi anlayan kişi de o attığınız sistemi de toplayan @er36po'dur. Size en çok o yardımcı olabilir.

Tamam fikrimden tamamen vazgeçtim bu kadar maliyetli olduğunu bilmiyordum o kadar para verceğime başka şeyler yapabilirim yardımınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı