i7 7700K ve GTX 1080 sistem toplama

İşlemcide GHZ önemli değildir. Eğer önemli olsaydı I3 işlemci 6950X'i geçerdi. Technopat 'ın kendi yayınladığı videolara bakabilirsin. 7700K'da ısınma sorunu var, sosyaldeki konulara bakabilirsin. Ben birkaç arkadaşı etiketliyim onlar yardımcı olur. @Nazım Paşa @Cihatinan @GCN @ozgurcan112

Amd de daha güncellemeler bekleniyormuş öyle duymuştum. Teşekkür ederim etiketlediğiniz için.

GHz olarak yüksek olmasına yüksek yanlız Intel tek çekirdek performansında AMD'den iyiyken. AMD çok çekirdek performansında Intel'den daha iyi. Şuan günümüzde de çoğu program, oyun vs. çok çekirdek kullandığı için çoğu zaman AMD öne geçiyor. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Şahsen bende Intel alacağım ama çoğu kişi AMD almalısın diyor. Gönlümde Intel almak var. :)

İşte benim de gönlüm intelden yana.
Etiketlediğiniz 4 kişiden kaçı intel veya amd diyecek. Cünkü ben bunu bi kere alıcam ve götürdüğü yere kadar :) ve insanın kendi parasıyla alacağı tutunca biraz daha soruşturmak istiyor.

AMD'de daha güncellemeler bekleniyormuş, öyle duymuştum.
Bir zamanlar öyleydi, artık güncellemeler geldi bile. Şu an mükemmel durumdalar!

Bir kere alacaksın ve endişe ediyorsun. Tamam endişeni giderelim.

Git boğaz köprüsünden atla ya da AMD Ryzen sistem topla. Daha açık olamaz.

Intel "Core" mimarisi 8-10 yıldır piyasada, bu kadar uzun süredir yazılımsal optimize gördü ve görmeye devam ediyor. AMD "Zen" mimarisinin piyasaya girişi daha yarım yıl bile olmadı sayılır. Bu kısa sürede muazzam bir optimize gördü!

Bir zamanlar öyleydi, artık güncellemeler geldi bile. Şu an mükemmel durumdalar!

Bir kere alacaksın ve endişe ediyorsun. Tamam endişeni giderelim.

Git boğaz köprüsünden atla ya da AMD Ryzen sistem topla. Daha açık olamaz.

Intel "Core" mimarisi 8-10 yıldır piyasada, bu kadar uzun süredir yazılımsal optimize gördü ve görmeye devam ediyor. AMD "Zen" mimarisinin piyasaya girişi daha yarım yıl bile olmadı sayılır. Bu kısa sürede muazzam bir optimize gördü!

Haklısınız kusura bakmayın bilmediğim için sormuştum amdyi de. Ama köprüden atla kelimesi pek yakışmadı.

Teşekkür ederim fikriniz tavsiyeniz için

Aklıma şöyle bir benzetme geldi:
  • İşlemci frekansı(GHz) = Motor devri.
  • İşlemci çekirdek sayısı = Vites.
3 bin devirde 2. viteste 60 km/s vs 4 bin devirde 1. viteste 40 km/s

Niye hep herkes birbirine fanboy diyor ki. Her şeyde böyle.
Fanboy kelimesinin Türkçe karşılığı hayrandır ve terminolojik bir isim değildi. Fakat biz kendi kendimize gelin güvey olarak, bu kelimeyi terminolojik isim haline getirdik ve belli anlamlar yükledik.

Nedir bu anlamlar?
  1. Koşulsuz şartsız hayranı olduğun markadan ürün almak.
  2. Hayranı olduğun marka haricindeki markalara ön yargılı durmak.
  3. Hayranı olduğun marka haricindeki markalar hakkında detaylı araştırma yapmamak.
  4. Hayranı olduğun marka hakkında detaylı araştırma yapmadan güvenmek.
  5. vb.

1.jpg

Ryzen 7 1700 öneriyorum.

Ucuz ve düşük 65W TDP değerine sahip. Ayrıca: Kaliteli RGB aydınlatmalı, 95W TDP soğutma tasarımına sahip stok soğutucu kutusundan çıkıyor. Bu ne demek oluyor? İşlemci 65W ve soğutucu 95W için tasarlanmış, yani yeterince boşluk olduğundan işlemci rahatlıkla O.C edilebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı