i7 7800X ve GTX 1060 sistem toplama

SametBaltaş

Hectopat
Daha fazla  
Soket 2066 için şöyle bir sistem topladım, sizce nasıl olmuş? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
2066v.2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse 3K anakart ve işlemci yerine R7 1700+B350 PLUS alsan 1080 Ti alırsın yanına 1060 yerine :D
Başlığımı Moderatör değiştirdiği için yanlış bir mesaj vermiş oldum, amacım ileride sistemi güncellemek olduğu için ve AMD istemediğim için yeni gelen 2066 soket versiyonunu kullanmak istedim. Bu haliyle fiyat olarak zaten beni aşmakta, ileride GTX 1080 değişimi yapacağım, benim istediğim bu topladığım sistemde bir uyumsuzluk olur mu veya eksik birtakım şeyler var mı? Mesajınız için teşekkür ederim ;)

Sistem genelde yanlış toplanmış zaten. 4K monitör ve 1060 olmaz. Para çar çur etmek için toplanmış gibi. H45 soğutucu eskide kaldı artık. Aynı şekilde X299 yeni bir platform olduğu için her parça ile uyum sağlamayacaktır. AMD sistem neden istemiyorsunuz? 7800X'den daha uzun süre götürecektir.

CPU2.PNG
Sistem genelde yanlış toplanmış zaten. 4K monitör ve 1060 olmaz. Para çar çur etmek için toplanmış gibi. H45 soğutucu eskide kaldı artık. Aynı şekilde X299 yeni bir platform olduğu için her parça ile uyum sağlamayacaktır. AMD sistem neden istemiyorsunuz? 7800X'den daha uzun süre götürecektir.
Benim zaten sıkıntım parça uyumu sağlayacak mı bunu öğrenmek. Neden parça uyumu sağlamayacaktır? Söylerseniz sevirim. Soğutucu, RAM ve Ekran Kartını ileride güncelleyeceğim. GTX 1060 ile 4K Gameplay videolarını YouTube'da izledim. Benim için şu an idare etmesi önemli, sizin söylediğiniz AMD işlemci ile benim alacağım işlemci arasındaki performans farkı da ortada.

Eki Görüntüle 247666
Benim zaten sıkıntım parça uyumu sağlayacak mı bunu öğrenmek. Neden parça uyumu sağlamayacaktır? Söylerseniz sevirim. Soğutucu, RAM ve Ekran Kartını ileride güncelleyeceğim. GTX 1060 ile 4K Gameplay videolarını YouTube'da izledim. Benim için şu an idare etmesi önemli, sizin söylediğiniz AMD işlemci ile benim alacağım işlemci arasındaki performans farkı da ortada.
X299 4133'e kadar destekleyen platform. 3000MHz X299 platformu için uyarlanmamış RAM almışsınız. Daha bir çok hatanız var ama madem bu kadar ukalalık yapıyorsunuz, basit benchmark rakamlarına bakıp karar vermişsiniz, buyrun alın sistemi. Sıra sıra parçaları değişirsiniz :)

X299 4133'e kadar destekleyen platform. 3000MHz X299 platformu için uyarlanmamış RAM almışsınız. Daha bir çok hatanız var ama madem bu kadar ukalalık yapıyorsunuz, basit benchmark rakamlarına bakıp karar vermişsiniz, buyrun alın sistemi. Sıra sıra parçaları değişirsiniz :)
Ukalalık yaptım diye bir çıkarım yapacak kadar beni tanıdığınızı zannetmiyorum bununla birlikte eskidi dediğiniz sıvı soğutmanın yerine hangi sıvı soğutmayı seçmem gerektiğini söylerseniz benim için bir çözüm üretmiş olursunuz ayrıca RAM için lütfen bana link yollar mısınız?

Eki Görüntüle 247666
R7 1700X ile i5 7600K'yı da karşılaştırır mısınız o sitede? Ne kadar güvenilir olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz o zaman. Zira 7600K 4 çekirdek 4 izlek ile extreme işlemciler ile yarışan R7 1700X'ten %9 daha performanslı(!)
Aynı zamanda 1000$'lık 6900K'yı geride bırakan R7 1800X, bu sitede 7600K'dan daha az performanslı?(!)

R7 1700X ile i5 7600K'yı da karşılaştırır mısınız o sitede? Ne kadar güvenilir olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz o zaman. Zira 7600K 4 çekirdek 4 izlek ile extreme işlemciler ile yarışan R7 1700X'ten %9 daha performanslı(!)
Aynı zamanda 1000$'lık 6900K'yı geride bırakan R7 1800X, bu sitede 7600K'dan daha az performanslı?(!)
Performans farklarını bu site yanlış gösteriyor olabilir, ben zaten AMD istemediğimi baştan yazdım ve buna yönelik bir yardım istedim. AMD almayacağım için bu sitedeki yanlış performans değerleri şu anki konu itibariyle önemli değil. Mesajınız için teşekkürler.

Performans farklarını bu site yanlış gösteriyor olabilir, ben zaten AMD istemediğimi baştan yazdım ve buna yönelik bir yardım istedim. AMD almayacağım için bu sitedeki yanlış performans değerleri şu anki konu itibariyle önemli değil. Mesajınız için teşekkürler.
Ancak yanlış yönlendirmelere yol açar. Çünkü bu yeni serinin AMD karşıtı çıktığı daha performanslı olduğu düşüncesi var.
Madem parçaları değiştirerek sistemi alacaksınız, ThreadRipper serisini beklemenizi öneririm.
Zira Intel'in X299 serisinde verdiği performansı Ryzen'da olduğu gibi yarı fiyatına vereceği söyleniyor. Ki bu seriyi almayı düşünüyorsanız, yani X299 platformunu düşünüyorsanız amacınız çoklu çekirdek işlemleridir. AMD'nin yeni teknolojileri ve işlemcilerin içeriğindeki yapay zeka sayesinde çoklu çekirdek işlemlerinde daha üstün performans sağlıyor.
Alacağınız işlemciler ucuz değil, platform ucuz değil. Bu yüzden yatırımınızı düşünerek yapmanız gerek. AMD istemiyorum demek çok doğru olmaz çünkü bu kadar büyük paralarla oynarken duygusallık sizi bataktan çıkarmaz.
Intel'in 16 çekirdekli X299 işlemcisi 1700$'dan geliyor iken, AMD'nin 16 çekirdekli işlemcisi 1000$'ın altında bir fiyattan bekleniyor. Beklenen fiyatı ise 850$.
Benim tavsiyelerim bu şekilde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı