i7 8565U işlemci hızı düşüyor

şuanlık crash yemedim ama yersem ne yapmalıyım turbo limitleri ne yapayım bide
Yememeniz gerekiyor. Genelde Crash'e Cache sebep olur. Yine yerseniz -50'ye çekersiniz ama zannetmiyorum.

Turbo Limitleri için ise TPL ekranını atın.
Soğutmadan kaynaklı işlemci frekans düşürüyor termal macun yenileyin fanını temizleyin ihtiyacınız olmadığı sürece Turbo Boost açmayın.
Turbo Boost'u kapatınca pek anlamı kalmıyor işlemcinin.

İşlemci i7 8565u ekran kartı MX130.
Valorant, Age of Empires 3 de gibi oyunlar oynarken işlemci 1.80GHz'le çalışırken aniden 0.400GHz"e düşüyor 30 saniye sonra falan düzeliyor.
İşlemcinin Turbo Boost ayarını açınca sıcaklığı 60 iken 80 90'a fırlıyor ve tekrar işlemci 0.400GHz"e düşüyor sebebini bilen varsa yardım edebilir mi?
Hocam işlemciniz güç tasarufu öncelikli yani düşük frekansta çalışması normal ancak sıcaklığı da yüksek sıcaklığı düşürecek bir soğutuucu frekansınızı az da olsa artırabilir diye düşünüyorum.

TPL EKRANI

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    75,7 KB · Görüntüleme: 49
Yaptım. Bu ayarlar tam olarak ne işe yarıyor?
Bunlar güç limitleridir. Bilgisayarınız bir durum sonucu performans kısabilir. Frekanslar azalır ve voltaj düşer. İşte bu frekans ve voltajları toparlaması için bir güç gerekir. Onlardır bunlar. Dilerseniz siz o PL1 ve PL2 limitlerini daha da arttırabilirsiniz.

Speed Shift işlemcinin frekans aralığını yeniden tanımlamak için kullandığım bir ayar. Genelde önerilir zaten işaretlenmesi. Oradaki değerler ile oynamanız frekansa etki eder.

Power Limit 4 ise "Other" bazında bazı parametrelerin ortak limitidir. 0 olarak ayarlanıp bu limitin ortadan kaldırılması daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Bunlar güç limitleridir. Bilgisayarınız bir durum sonucu performans kısabilir. Frekanslar azalır ve voltaj düşer. İşte bu frekans ve voltajları toparlaması için bir güç gerekir. Onlardır bunlar. Dilerseniz siz o PL1 ve PL2 limitlerini daha da arttırabilirsiniz.

Speed Shift işlemcinin frekans aralığını yeniden tanımlamak için kullandığım bir ayar. Genelde önerilir zaten işaretlenmesi. Oradaki değerler ile oynamanız frekansa etki eder.

Power Limit 4 ise "Other" bazında bazı parametrelerin ortak limitidir. 0 olarak ayarlanıp bu limitin ortadan kaldırılması daha iyi sonuçlar doğurabilir.
fıvr ekranında sol altta turbo limitsler var onlar ne yapmalıyım

Power Limit 4 ise "Other" bazında bazı parametrelerin ortak limitidir. 0 olarak ayarlanıp bu limitin ortadan kaldırılması daha iyi sonuçlar doğura
Valorant oynarken oyunda bazen 90 100 fps alıoyrum laptopun şarj kablosunu çıkarıp takınca bu fps baya artıyor 150 lere falan çıkıyor bunun sebebi nedir

Son düzenleme:
fıvr ekranında sol altta turbo limitsler var onlar ne yapmalıyım

Valorant oynarken oyunda bazen 90 100 fps alıoyrum laptopun şarj kablosunu çıkarıp takınca bu fps baya artıyor 150 lere falan çıkıyor bunun sebebi nedir
Pil moduna geçince neden arttığı konusunda fikrim yok maalesef. Sol alttaki Turbo Ratio'ları bana resmini atar mısınız ben yardımcı olayım. Pilde neden arttığı konusunda pek fikrim yok maalesef.

Pil moduna geçince neden arttığı konusunda fikrim yok maalesef. Sol alttaki Turbo Ratio'ları bana resmini atar mısınız ben yardımcı olayım. Pilde neden arttığı konusunda pek fikrim yok maalesef.
Ben ilk defa böyle bişey görüyorum oyuna ilk girdiğimde 90 fps kabloyu çıkarıp takınca 150 fps oluyor çözemedim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    20,4 KB · Görüntüleme: 49

Technopat Haberler

Geri
Yukarı