Herkese merhaba,
MSI marka bir notebook kullanıyorum.
FiveM (GTA V roleplay) oynuyorum. Tek bu oyunda değil diğer oyunlarda da CPU %100 veya %98-97'lerde hep.
i7-8565u işlemci.
16 GB 2400 MHz RAM.
GTX1650 Max-Q
1 TB M.2 SSD.
Windows 11 Home.
Sistem özelliklerim bu şekilde 100 CPU olunca tabii FPS düşüşü Alt Tab'a aldığımda masaüstünde ufak tefek takılmalar bunun bir çözümü vs. var mıdır durumu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
Oyunlarda U ve HQ işlemcilerinin performans farkı bilgisi, benim için çok yararlı olacaktır, U işlemcilerde sonradan turbo boost ile hızlanıyor fakat işlemcinin HQ gibi tam performansını alabiliyor muyuz?
www.technopat.net
FiveM gibi optimizasyon özürlü bir modda sorun yaşamanız normal. Diğer sorun yaşadığınız oyunlar hangileri? Grafik ayarlarında oynamalar yapmak ya da bağlantıda önerdiğim şeyler ile biraz azaltabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Sorunum işlemcimin Opera GX tarafından resmen işgal edilmesi. Bu sorun önceden de vardı fakat bu kadar fazla değildi ama artık sorun yaratmaya başladı. 1080p video izlerken bile arada bir donmalar yaşıyorum sanki 25 FPS izliyormuşum gibi hissediyorum. Ekranı büyültüp...
ETS'de çok sistem istemese de kaynak tüketimi anormal olan bir oyun. UE4 kullanan Valorant için ise normal. FiveM gibi sorunlu modlar için yetersiz. Belirttiğim gibi işlemciniz iş odaklı. Bu yüzden yapabilecekleriniz kısıtlı.
Grafik ayarlarını yükseltmek, yukarıdaki konuda önerdiğim efektleri kısmak ve Defender yerine daha az performansa etki eden antivirüs kullanmak falan.
Oyun için başka bir sistem ya da GeForce Now gibi bulut hizmetlerien bakmanız daha faydalı olur.