i7 860 ve RX 460 sistem kapanma sorunu

OkuyanGençlik

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle bende bir adet eski bir kasa bulunuyor parçaları şöyle:
  • CPU i7 860 2.8 GHz
  • GPU MSI RX 460 4 GB
  • RAM 8 GB
  • Samsung marka 1 TB 5K RPM HDD
  • 12v kanalına 340W veren Gigabyte marka PSU
  • Anakart MSI P55-CD53
Sorunumun oyun oynarken bilgisayarımın kapanması.
Bunun nedenini ilk başta CPU soğutmasının yetersiz olduğunu düşünerekten bir adet kule tipi soğutucu aldım, sıcaklığı artık 55 dereceyi geçmiyor ama yine kapanıyor.
Daha sonra "Acaba ekran kartım aşırı ısınıyor bu yüzden mi?" diyerek Palit GTX 260'dan MSI RX 460'a geçtim ama yine kapanıyor.
Son olarak acaba kasa içi hava sirkülasyonu yetersiz mi diyerekten 2 adet daha fan aldım ve kasadaki toplam fan sayısı 4 oldu. Ayrıca kasanın yan kapağı tamamen açık bıraktım ama yine kapanıyor.
Şimdi sorunun PSU güç yetmemezliği olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eski ekran kartımın TDP değeri 180w iken şu an kullandığım ekran kartı oyunlarda 45W'ı geçmiyor. Kasanın her yanı püfür püfür esiyor. Ekran kartı, işlemci sıcaklıkları normal. Acaba sabit diskimde mi sorun var yoksa PSU'da mı, yoksa tamamiyle farklı bir şey mi? Bu arada bilgisayar kapandığı zaman olay görüntüleyici şöyle bir hata raporluyor.

sıkıntı.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı