i7 870 İşlemci Overclock

TaskBlood

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

HP marka.

Anakartım bu. HP and Compaq Desktop PCs - Motherboard Specifications, MS-7613 (Iona-GL8E) | HP® Customer Support

intel core i7 870 bir işlemci

8GB 1333 MHz RAM (4GB ilave)

MSI r7 370 ekran kartı (sonradan eklendi, eskisi AMD HD 6570)

600w PSU (sonradan eklendi, eskisi 300w)

2TB 5200 RPM harddisk

Bilgisayarımın özellikleri bunlar. Bu işlemciyi 4.2 GHz'e kadar çıkarmak istiyorum nasıl yaparım? BIOS ayarlarından hiç anlamıyorum.
İlk olarak iyi bir sıvı soğutmaya ihtiyacın var. COOL MASTER NEPTON 120XL SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ ve CORSAIR HYDRO SERİSİ H110i GTX SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ öneririm. Ondan sonrası için Basit ve Stabil Overclock Rehberi ve
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sana yardımcı olur.

Tabi şaşırtıcı, lafın gelişi söyledim istersen yanlış bilgi olsun. Arkadaşın elindeki anakartla nereye kadar oc yapabilecek?

@BilgisayarKurdu

Afterbruner ile ekran kartına çok az overclock yaptım Shadow of Mordor oyununu high ayarda en yüksek 90 en düşük 45 FPS alıyorum overclock yapmadan önce en yüksek 80'di en düşük de 45 acaba işlemciye overclock yapmak yerine sadece 500 GB bir SSD alsam daha mı mantıklı olur?

Çünkü oyun oynarken bazen grafik sorunları değil ama küçük takılmalar yaşıyorum bence bu hard disk kaynaklı.

@BilgisayarKurdu

Afterbruner ile ekran kartına çok az overclock yaptım Shadow of Mordor oyununu high ayarda en yüksek 90 en düşük 45 FPS alıyorum overclock yapmadan önce en yüksek 80'di en düşük de 45 acaba işlemciye overclock yapmak yerine sadece 500 GB bir SSD alsam daha mı mantıklı olur?

Çünkü oyun oynarken bazen grafik sorunları değil ama küçük takılmalar yaşıyorum bence bu hard disk kaynaklı.
SSD güzel olur. Baya hızlandırır sistemi.

2 TB olduğundan dönüş hızın düşük o yüzden donmalar yaşayabilirsin ancak diğer nedeni işlemcin.
OC yapmayı da boşa düşünme aşırı derece yapamazsın ve stabilliği bozarsın. Oyunlar için etkili olanın ekran kartı olduğunu da unutmayın.

Ekran kartı sıcaklığı OC ile 60'tan 66'ya yükseldi performansta düşme yaşamıyorum ama büyük ihtimal bu işin sonu su soğutmaya ve SSD'ye gidecek gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı