8x2 16 GB Samsung DDR3 1600Mhz ram takılı. Timing derken bios ayarlarında Channel Timing A var. Onu istiyorsunuz sanırım.Sistemde kaç RAM takılı?, timinglerini de atabilir misin?
8x2 16 GB Samsung DDR3 1600Mhz ram takılı. Timing derken bios ayarlarında Channel Timing A var. Onu istiyorsunuz sanırım.Sistemde kaç RAM takılı?, timinglerini de atabilir misin?
PSU Corsair VS650W.Sistem ramini 1050 ye düşürmüşsün 1600 den üstüne birde fazladan voltaj vermişsin.System memory multiplier yazan yerde 6 yazıyor bak üzerinde 175. 175 hem ramin hem cpu nun ortak çarpanı şuanda.
175 20 ile çarpınca cpu frekansı ,alttaki 6 yazan yerle çarpınca da ram frekansı cıkıyor. Senin o 175 olarak bırakıcaksan eğer cpu 3.5 olcak evet ama rami 1600 değerini yakalamak için ordaki 6 yazan yeri arttırman gerekecek. 1600 ü geçmiyorsa da 1.55 voltu geçme derim boşuna fazladan volt vermenin anlamı yok.
3.5 ghz içinde 1.3 ile bir dene voltu cpu için .
Yada tavsiye olarak direk ratioyu 200 yap 175 olanı , raminkini 8 yap direk 1600 olucak ramler. cpuda 4.0 olacak . 1.35 volt ver cpu ya fazla verme sonra da ramlere 1.6 ver bi dene sistem acılacak mı?
psu çokmu eski bide kaç watt?
Sistem ramini 1050 ye düşürmüşsün 1600 den üstüne birde fazladan voltaj vermişsin.System memory multiplier yazan yerde 6 yazıyor bak üzerinde 175. 175 hem ramin hem cpu nun ortak çarpanı şuanda.
175 20 ile çarpınca cpu frekansı ,alttaki 6 yazan yerle çarpınca da ram frekansı cıkıyor. Senin o 175 olarak bırakıcaksan eğer cpu 3.5 olcak evet ama rami 1600 değerini yakalamak için ordaki 6 yazan yeri arttırman gerekecek. 1600 ü geçmiyorsa da 1.55 voltu geçme derim boşuna fazladan volt vermenin anlamı yok.
3.5 ghz içinde 1.3 ile bir dene voltu cpu için .
Yada tavsiye olarak direk ratioyu 200 yap 175 olanı , raminkini 8 yap direk 1600 olucak ramler. cpuda 4.0 olacak . 1.35 volt ver cpu ya fazla verme sonra da ramlere 1.6 ver bi dene sistem acılacak mı?
psu çokmu eski bide kaç watt?
İnternet'te senin işlemci özelliklerine göre video olması lazım. Onlara bir bak derim, şimdi sistemine zarar vermekte istemiyorum.Bios sürümünü güncelledim. Maalesef her türlü sistem donuyor. 3.30 Ghz yaptım. Ramlerin hızı 980 Mhz oldu. CPU voltajını 1.37500 kadar çıkarttım. Ram voltajını 1680 kadar çıkarttım. Yazılar mor oldu. Yüksek voltajda işe yaramadı. 0.10 Ghz bile yapamıyorum. Sistem donunca yüksek voltaj vermek gerekmiyor sanırım başka ne yapabilirim? CPU Voltajını 1.40000 mı yapsam?
Hocam siz bana önerilerinizi yazın. Sistemime herhangi arıza meydana gelirse sorumluluk kabul ediyorum. Bulabildiğim tüm i7 870 O.C. videolarını izledim. Hepsi 4Ghz sorunsuz çıkartıyorlar. Bir ben yapamadım. Sistemin donmasının ne anlama geldiğini de bilmiyorum.İnternet'te senin işlemci özelliklerine göre video olması lazım. Onlara bir bak derim, şimdi sistemine zarar vermekte istemiyorum.
Turboboost kapama secenegi varsa biosta onu kapa. Psu yeterli fakat anakartın beslenemiyor sanırım. Kasa acık kalırken ekran ve klavyeye güc kesmesi stabil calısmıyor güc yetemiyor anlamında. cpu clock ratio 20x var ya orası 19x oluyor mu bir dener misin? oluyorsa eğer öyle bi yap rame 1.6 volt cpuyada 1.3 volt ver 3.8 ghz olacak şekilde. Birde load line calibrationda auto yazıyor onun diğer seçenekleri neler ona bakabilir misin?PSU Corsair VS650W.
Dediğinize göre ramin Mhz sini 1600 yakalamaya çalışmam gerekiyor. Şimdi tavsiyenizi yapıyorum.
Eki Görüntüle 546389
Eki Görüntüle 546390
Eki Görüntüle 546392
Dediğiniz ayarlar bu şekilde. Sistem açılıyor. 1 dakika sonra fanlar duruyor, ekran donuyor, klavye ve fare kullanılamıyor. Turbo boost açık olmadan 2.93 ghz geçmiyor. Turbo boost açık 3.96 ghz gördüm. Isınma söz konusu değil. Sistem yüke binince de çökmüyor yani 3.0 Ghz sistem donuyor. Ne yapmalıyım? @jiabeas
Turbo boost kapatınca 2.93 Ghz geçmiyor. Ayriyetten bişeyi mi etkinleştirmem gerekiyor. Cpu clock ratio x19 oluyor şimdi 3.8 ghz olacak şekilde deneyeceğim. Load Line Calibration 3 seçenek var. Auto, Enabled, Disabled. Onu ne yapayım?Turboboost kapama secenegi varsa biosta onu kapa. Psu yeterli fakat anakartın beslenemiyor sanırım. Kasa acık kalırken ekran ve klavyeye güc kesmesi stabil calısmıyor güc yetemiyor anlamında. cpu clock ratio 20x var ya orası 19x oluyor mu bir dener misin? oluyorsa eğer öyle bi yap rame 1.6 volt cpuyada 1.3 volt ver 3.8 ghz olacak şekilde. Birde load line calibrationda auto yazıyor onun diğer seçenekleri neler ona bakabilir misin?
Değer açılmıyor. Sadece enable ve disable var. Deneyeceğim. Keşke sistemin neden kitlendiğini bilsem.Aşırı yüklenince voltajda oynama yapıyor orası deneme yanılma ile bakmak lazım nasıl tepki vereceğini açıkçası bilmiyorum ama kitlenme sorunu orasını çözersek düzelicek sanırım. Bi disable yaparak dener misin? Birde enable yada disable yapınca bir değer girmen için biyer açılıyor mu? onlarada bak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.