i7 870 Sistemde VIDEO_TDR_FAILURE mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

cuneyttasci74

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB RAM
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 740 4gb
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7 870 @ 2.93GHz
Yarım saat GTA 5 oynadıktan sonra mavi ekran hatası aldım. FurMark testinde 15 dakika sonra da mavi ekran hatası verdi minidump dosyalarını paylaştım. Normal kullanımda hiçbir sorun yok yardımcı olan arkadaslara simdiden teşekkürler.

Uzantısı RAR olan dosyayı kimsenin inceleyeceğini sanmıyorum.

Ben incelerim hocam.

@cuneyttasci74 aldığın hatanın birden fazla sebebi var. Bu mesajın sonunda sebepleri içeren mesajı alıntılayacağım.

İlk iş ekran kartı sürücünü kaldırıp linkteki sürücüyü kurmayı dene.

GPU-Z üzerinden ekran kartına ait bilgilerin ekran görüntüsünü paylaşıp sonrasında uygulamayı sistemden kaldır. Core Temp uygulamasını da kaldır.

HPVR0.r0 ve MEmuDDR0.r0 modülleri var ve sanırım Android emülatör yüklü sistemde. Bunu da kaldırmalısın.

Hyper-V'yi de kapat.

*Çözüldü: Hyper-V nasıl kapatılır?

Kod:
The GPU is taking more time than permitted to display graphics to your monitor. This behavior can occur for one or more of the following reasons:

[COLOR=rgb(65, 168, 95)]You may need to install the latest updates for your display driver[/COLOR], so it properly supports the TDR process.
[COLOR=rgb(65, 168, 95)]Hardware issues that affect the ability of the video card to operate properly, including:Over-clocked components, such as the motherboard[/COLOR]
Incorrect component compatibility and settings (especially memory configuration and timings)
[COLOR=rgb(65, 168, 95)]Insufficient system cooling
Insufficient system power[/COLOR]
Defective parts (memory modules, motherboards, etc.)

Visual effects, or too many programs running in the background may be slowing your PC down, so the video card can't respond as necessary.

Fazla ısınma
PSU güç kaybı
ekran kartında donanımsal hata
Ekran kartı sürücü hatası
Overclock
Gibi ihtimalleri vermiş.
İşlemcinin hızları seninkinde olduğu gibi genelde sabit olmazlar. Herhangi bir OC ya da UV varsa kapat. Ekran kartında olan da dahil.
Rich (BB code):
Max Speed                     2933MHz
  Current Speed                 2933MHz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı