i7 8700 & GTX 1060 Sistem Kapanma Sorunu

Makaleler
10
Yer
İstanbul Avrupa
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
AnakartMSI Z370 Tomahawk
CPUIntel Core i7 8700
Ekran KartıGTX 1060 (MSI Gaming X 6GB)
BellekCorsair 16 GB 2x8GB DDR4 2400Mhz
CPU SoğutucuCooler: Cooler Master Hyper 212 EVO
Güç KaynağıCooler Master G650M
KasaCooler Master Masterbox 5T
İşletim SistemiWindows 10 1903 (18362.449)
Bios Sürümü7B47v18 (2019-08-30)

Yukarıda özelliklerini belirtmiş olduğum sistem, bazen tarayıcıda gezinirken bazense oyun oynarken aniden kapanıp sonra kendiliğinden geri açılıyor, geri açıldığında ya da kullanırken baktığımda ısılar 40-50 derece gibi normal gözüküyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, ya da sorunun sebebini tespit edebilmek için neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm denemesi olarak BIOS sürümünü güncelledim ve işletim sistemini yeniden kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AnakartMSI Z370 Tomahawk
CPUIntel Core i7 8700
Ekran KartıGTX 1060 (MSI Gaming X 6GB)
BellekCorsair 16 GB 2x8GB DDR4 2400Mhz
CPU SoğutucuCooler: Cooler Master Hyper 212 EVO
Güç KaynağıCooler Master G650M
KasaCooler Master Masterbox 5T
İşletim SistemiWindows 10 1903 (18362.449)
Bios Sürümü7B47v18 (2019-08-30)
Yukarıda özelliklerini belirtmiş olduğum sistem, bazen tarayıcıda gezinirken bazense oyun oynarken aniden kapanıp sonra kendiliğinden geri açılıyor, geri açıldığında ya da kullanırken baktığımda ısılar 40-50 derece gibi normal gözüküyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, ya da sorunun sebebini tespit edebilmek için neler yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm denemesi olarak BIOS sürümünü güncelledim ve işletim sistemini yeniden kurdum.

PSU, kısa devre yahut sabit diskinizden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle;

*Farklı bir PSU takın ve Chrome'da gezinin. Sorun PSU'dan ise açık verecektir.

*Böyle bir sisteme muhakkak SSD+HDD kurmuşsundur diye düşünüyorum sonrasında windowsu HDD'ye kur yahut farklı bir disk bulup ona kur ve dene yine kendini açık edecektir.

*Son olarak bu yolları izlediğinde işe yaramazsa antistatik poşet üzerinde anakartı uzay montajı olarak masada kullan, sorunun çözülmezse ben burdayım. (Antistatik poşet yahut yalıtkan bir madde koyman önemli. Kaş yapmaya çalışırken komple sistemi yakmanı istemem :) )

PSU, kısa devre yahut sabit diskinizden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle;

*Farklı bir PSU takın ve Chrome'da gezinin. Sorun PSU'dan ise açık verecektir.

*Böyle bir sisteme muhakkak SSD+HDD kurmuşsundur diye düşünüyorum sonrasında windowsu HDD'ye kur yahut farklı bir disk bulup ona kur ve dene yine kendini açık edecektir.

*Son olarak bu yolları izlediğinde işe yaramazsa antistatik poşet üzerinde anakartı uzay montajı olarak masada kullan, sorunun çözülmezse ben burdayım. (Antistatik poşet yahut yalıtkan bir madde koyman önemli. Kaş yapmaya çalışırken komple sistemi yakmanı istemem :) )
Cevabın için çok teşekkür ederim, bu çözümleri denicem fakat şöyle bi durum var ki bazen hiç kapanmıyor örneğin 15 dakika aida ile kararlılık testine soktuğumda 15 dakika boyunca yük altında çalıştı ve kapanmadı, ama onun öncesinde SSD üzerinde yüklü olan bir oyun oynarken kapanmıştı başka bir zaman da HDD üzerinde yüklü olan başka bir oyun oynarken kapanmıştı. Bir keresinde de youtube vs. açıkken kapanmıştı. Bu durumda HDD veya SSD ile ilgili bi problem olması mümkün değilmiş gibi görünüyor bana. Hatta bir keresinde de Minecraft’a shader pack kurmuştum 5 dakika sonra falan kapanmıştı tekrar açıp yine aynı şekilde açtığımda yine kapanmıştı shader pack’i devre dışı bıraktığımda kapanmıyordu ancak sonra az önce bahsettiğim gibi rastgele kapanmalar devam etti. Sorunun dediğin gibi PSU’da olması daha muhtemel geliyor farklı bir psu ile deneyip sonuçları paylaşıcam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı