i7-8700 sistemin reset atması

arizmend

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemi yazayım.

• i7-8700 işlemci.
  • Corsair 3200MHz 8x2 RAM.
  • MSI GTX 1070 Gaming ekran kartı.
  • ASUS TUF B360M-PLUS GAMING anakart.
  • Toshiba 240GB SSD.
  • Seagate 500GB HDD.
  • MSI MAG CoreLiquid 240r sıvı soğutucu.
  • PSU Gigabyte GP-P750M80 750 Watt 80+Gold

Daha öncesinde Cooler Master 600Watt'lık PSU vardı. Daha öncesinde böyle bir sorun yoktu son zamanlarda başladı. Mesela ben Black Desert Online oynuyorum oyun içinde simge durumuna küçültme seçeneği var. Arka planda çalışırken aynı zamanda LoL'e giriyordum bir sıkıntı yaşamıyordum 600 Watt'lık PSU varken. Fakat sonra reset atmaya başladı. Sadece LoL ve Discord açıkken bile reset atıyordu. Bende PSU'dan şüphelenip Gigabyte'ı satın aldım bugün geldi taktım deneme yapayım dedim yine reset attı. Sıcaklıklar ekran kartı en fazla BDO + LoL açıkken 75 dereceyi görüyor gayet normal bir ısı bence. İşlemci ise en fazla 60 dereceyi görüyor. Sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum. RAM'lerin slotlarını değiştirdim. Fakat tek RAM olarak denemedim. Ekran kartından olsa görüntüde bozukluk olup mavi ekran hatası verir diye biliyorum. Olay görüntüleyicisinde:

"Cplspcon hizmet şu hata ile sona erdi: Belirtilmemiş hata"

Böyle bir hata veriyor fakat reset atmasına sebep olan hata değil. Bir de şu hata var.

"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir."

Bu hatada ise PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Fakat değilmiş. Acaba diyorum Windows güncellemeleri yüzünden mi oluyor. Ama ne alaka o da var şimdi. İnternette tüm çözümleri denedim sayılır ama olmadı bir türlü. Formatta atmıştım ilk resetten sonra ama o da fayda etmedi. Ne yapmam gerekiyor sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartını söküp onboarddan bağlanıp denediniz mi ?

Ekran kartını söküp onboarddan bağlanıp denediniz mi ?
Denedim ama bir sıkıntı olmadı reset atmadı yani. Ekran kartını kuzenimden aldım nasıl kullandığını geçmişini falan biliyorum gayet temiz kart sadece oyunlarda kullandı. Sıkıntılı bir kart değil. Her türlü stres testini yaptım bir sıkıntı çıkmadı.
Up
Up
Up
Nasıl uplanıyor bu konular ya yapamadım bi türlü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…