i7 8700 ve GTX 1070 Tabanlı Sistem Toplama

LittleBeaver

Kilopat
Bir sistem toplamaya çalıştım fakat bu konulardan biraz uzağım. Belirlediğim parçalar birbirleriyle uyumlu mu veya herhangi bir sorun teşkil eder mi sizce? Yardımlarınızı bekliyorum.
(Değiştirilmesi gereken parçalar varsa, yerini tutabilecek örnek bir marka ve modeli yazabilirseniz de çok iyi olur.)

Sistem şu şekilde:

• Kasa: ZALMAN Z11 NEO
  • Anakart: Asus TUF H370-PRO Gaming
  • Ekran Kartı: Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070
  • RAM: Corsair Vengeance Kırmızı 16GB
  • İşlemci: Intel Core i7-8700
  • Hard Disk: WD Blue 3,5" 1Tb 64MB 7200Rpm
  • Kasa Fanı: Cooler Master Watt 700W 80+
  • SSD: Samsung 970 Evo 250GB
  • İşlemci Fanı: Cooler Master Hyper T4
  • Monitör: Asus MG248QR 24

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle inci gibi bir sistem olmus fakat her zaman oldugu gibi fiyati yukselten ve daha iyi bir sistem toplamayi onleyen bazi unsurlar var.
Oncelikle:
1-Ekran kartini Asus Strix fani degil iseniz Msi markasinin Gtx 1070 kartini alip artan 400 Tl ile Corsair H80 i v2 alabilirsiniz.
2-Sivi sogutmamiz tama simdi sira islemcide. Let's be honest. O işlemci o kadar para etmez. Islemci olarak r7 2700x aliyoruz.
3-Kasa kisminda ise size tavsiyem Nzxt s340 modelli kasasidir. Hava akisi olsun, goruntusu olsun gayet harika bir kasadir.
4-Kasaya fan almamissiniz. Size onerim Aigo markasinin 3'lu set halinda kontrolcu ile birlikte satilan urunudur. Cekim ve itim gucleri Corsair veyahut Akasa markasinin fanlari ile karsilastirilamaz. Kisacasi ucuz etin yahnisi bu kadar olur.
Onerilerimi dikkate alirsan bomba gibi bir sistemin olur ve en az 4 sene ayar dusurmeden kullanirsin.
Iyi forumlar.

1-Ekran kartini Asus Strix fani degil iseniz Msi markasinin Gtx 1070 kartini alip artan 400 Tl ile Corsair H80 i v2 alabilirsiniz.
2-Sivi sogutmamiz tama simdi sira islemcide. Let's be honest. O işlemci o kadar para etmez. Islemci olarak r7 2700x aliyoruz.
2700X alırsa, sıvı soğutmaya verilen paraya acırım. Üzerindeki soğutma gerçekten iyi.

8700 alacağına Ryzen 2600X al ekran kartını yükselt, hem soğutucu da almamış olursun. Her türlü avantajlı olacaktır. 2.370TL verilmez o işlemciye.

AMD marka işlemci kullanmak istemediğim için ve yeni nesil olsun diye i7-8700'ü tercih ettim. Dediğiniz doğru olabilir, gerçekten pahalı bir işlemci tercih ettim fakat ilk defa özene bözene bir bilgisayar toplama işine giriştim ve içime sinen bir sistem olmasını istiyorum. O yüzden asıl sizlere sormak istediğim; Seçtiğim Anakart ile RAM'ler uyumlu mudur? 3,5'luk HDD bu kasaya sığar mı yoksa 2,5'luk mu almalıyım? İşlemci ile işlemci fanı uyumlu mu? Son olarak da, belirlediğim kasa fanı yeterli mi yoksa ekleme yapmam gerekir mi? İlginize teşekkür ederim...
Oncelikle inci gibi bir sistem olmus fakat her zaman oldugu gibi fiyati yukselten ve daha iyi bir sistem toplamayi onleyen bazi unsurlar var.
Oncelikle:
3-Kasa kisminda ise size tavsiyem Nzxt s340 modelli kasasidir. Hava akisi olsun, goruntusu olsun gayet harika bir kasadir.
4-Kasaya fan almamissiniz. Size onerim Aigo markasinin 3'lu set halinda kontrolcu ile birlikte satilan urunudur. Cekim ve itim gucleri Corsair veyahut Akasa markasinin fanlari ile karsilastirilamaz. Kisacasi ucuz etin yahnisi bu kadar olur.
Onerilerimi dikkate alirsan bomba gibi bir sistemin olur ve en az 4 sene ayar dusurmeden kullanirsin.
Iyi forumlar.

Açıkçası ASUS'a bir marka bağlılığım var. MSI ürünlerini bilerek bu sistemde kullanmadım. Bu yüzden ekran kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Sıvı soğutmaya da ihtiyacım olduğunu düşünmediğim için hiç o topa girmedim.

İşlemcinin fiyatının farkındayım, fakat AMD'yi kesinlikle kullanmak istemiyorum.

Kasa tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım, çok teşekkür ederim.

Kasa fanı olarak "Cooler Master Watt 700W 80+" belirtmiştim, fakat siz kasa fanı almadığımı söylemişsiniz. Bu seçtiğim ürün kasa fanı mı değil yoksa sizin gözünüzden mi kaçtı ?

Son düzenleme:
Bütçe olarak sizi zorlar mı bilmiyorum ama sata3 yerine m2 bağlantısı olan bir ssd tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı