i7 8700 ve GTX 1080 sistem sıcaklık değerleri

Rajuen

Kilopat
1.5 ay kadar önce topladığım sistem parçalarını aşağıya yazıcam. Sorun şu ki GTA 5 ve Rainbow 6 Siege'de sıcaklık değerleri CPU ve GPU için 73-75 derecelere çıkıyor. Sizce bu değerler normal mi değilse neler yapabilirim?

Anakart: Asus Prime Z-370A
İşlemci: i7-8700
Ekran Kartı: MSİ GTX 1080
Kasa+PSU: Phanteks P400 + FSP 80+ 650 W
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: Cooler Master masterliquid 240L
RAM: GSKİLL 3000 MHz 2x8 GB
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM

Kasada 1 arkada 2 yukarıda çıkış fanı var. Önde de işlemci soğutucunun radyatörü takılı.
thumbnail_IMG_7278.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI ekran kartının o kadar ısınması garibime gitti. Şahsen bende 1080ti Gaming X Trio modeli var, 66 dereceyi geçtiğini görmedim (BF1 ve PUBG oynuyorum genellikle. ) Ayriyetten aynı soğutucuyu kullanıyoruz.
İşlemci : Ryzen 2700x 4.2GHZ (o.c yaptım. ALL Cores)
Ekran Kartı: MSI 1080 ti Gaming X Trio
Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid 240L

İşlemciyi prime 95 ile teste soktuğumda en fazla 76 Derece gördüm. Ama oyunlarda - BF1 - PUBG - DOTA 2 gibi oyunlarda teste soktuğumda 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Monitörüm 1920x1080p şuanlık. Ondan dolayı işlemciye yük biniyor anlayacağınız.
Boşta 35 derece gibi bir değer alıyorum. Ayriyetten işlemci o.c li, 4.2 ghz.

Belki radyatörün konumu ile ilgili olabilir, bende ön tarafa takmak istemiştim, testlerde ön tarafta daha az ısınıyor işlemci çünkü soğuk havayla soğutuyoruz radyatörü. Ama kasa full tower olduğundan yetişmedi. Şuan önde 3 tane fan var, hava girişi ordan oluyor. Arkada 1 tane egzos fanı var, çıkış ordan oluyor ve radyatör yukarı takılı, yukarıdan da hava çıkışı var. Değerlerim böyle, umarım kafanda bir fikir oluşmuştur.

Ekran kartı için değerlen normal geldi, her ne kadar msi olsa da. Ama işlemci için bir şey diyemeyeceğim çünkü INTEL oyunlarda daha fazla cpu tüketiyor. Kullanımından dolayı ısınması belki normal olabilir.

1.5 ay kadar önce topladığım sistem parçalarını aşağıya yazıcam. Sorun şu ki GTA 5 ve Rainbow 6 Siege'de sıcaklık değerleri CPU ve GPU için 73-75 derecelere çıkıyor. Sizce bu değerler normal mi değilse neler yapabilirim?

Anakart: Asus Prime Z-370A
İşlemci: i7-8700
Ekran Kartı: MSİ GTX 1080
Kasa+PSU: Phanteks P400 + FSP 80+ 650 W
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: Cooler Master masterliquid 240L
RAM: GSKİLL 3000 MHz 2x8 GB
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM

Kasada 1 arkada 2 yukarıda çıkış fanı var. Önde de işlemci soğutucunun radyatörü takılı. Eki Görüntüle 309952
benim eski pc de sıvı soğutma ile battlefront 2 oyununda 85 dereceye kadar çıkıyodu ekran kartımda 80 85 lere çıkıyodu aynı ekran kartıydı msi gaming x kasa dar ise yapabilir eskiden amd ler ısınıyodu şimdi inteller

Radyatörün kasanın ön tarafına konulması taraftarı değilim. Sebebide budur zaten. Radyatördeki sıcak hava kasanın içine doluyor. Bence radyatör üst kısma sığıyorsa oraya tak. Üstteki fanlarıda ön tarafa tak temiz hava fan girişi olarak.

Arkadaşlar malesef zaten ilk başta üst kısma takmayı denemiştim fakat kasa malesef dar olduğu için üst tarafa sığmadı anakartın parçasına takılıyor o yüzden mecburen bu şekilde monte ettirdim. Ön taraftan tahliye etmem için de fanların radyatörün önünde olması lazım o zaman da soğutucunun boruları yetişmiyor tek seçeneğim buydu. Afterburner değerlerini de biraz sonra paylaşıcam. Fan hızlarını biraz artırdım manuel olarak bir de o şekilde deneyeceğim. Bu arada CPU kullanımı %60 a çıkıyor en fazla ona rağmen 75 dereceyi görüyor.

Arkadaşlar malesef zaten ilk başta üst kısma takmayı denemiştim fakat kasa malesef dar olduğu için üst tarafa sığmadı anakartın parçasına takılıyor o yüzden mecburen bu şekilde monte ettirdim. Ön taraftan tahliye etmem için de fanların radyatörün önünde olması lazım o zaman da soğutucunun boruları yetişmiyor tek seçeneğim buydu. Afterburner değerlerini de biraz sonra paylaşıcam. Fan hızlarını biraz artırdım manuel olarak bir de o şekilde deneyeceğim. Bu arada CPU kullanımı %60 a çıkıyor en fazla ona rağmen 75 dereceyi görüyor.
Keşke 240 değilde 120 MM sıvı soğutma alsaydın. Egsoz fanın yerine takardın, ön tarafada 2 tane 120 MM temiz hava fanı takardın, üsttekşlerde sıcak havayı dışarı atardı. Ben öyle yaptım. Neyse.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı