i7 8700 ve GTX 1080 sistem sıcaklık değerleri

Rajuen

Kilopat
1.5 ay kadar önce topladığım sistem parçalarını aşağıya yazıcam. Sorun şu ki GTA 5 ve Rainbow 6 Siege'de sıcaklık değerleri CPU ve GPU için 73-75 derecelere çıkıyor. Sizce bu değerler normal mi değilse neler yapabilirim?

Anakart: Asus Prime Z-370A
İşlemci: i7-8700
Ekran Kartı: MSİ GTX 1080
Kasa+PSU: Phanteks P400 + FSP 80+ 650 W
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: Cooler Master masterliquid 240L
RAM: GSKİLL 3000 MHz 2x8 GB
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM

Kasada 1 arkada 2 yukarıda çıkış fanı var. Önde de işlemci soğutucunun radyatörü takılı.
thumbnail_IMG_7278.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar malesef zaten ilk başta üst kısma takmayı denemiştim fakat kasa malesef dar olduğu için üst tarafa sığmadı anakartın parçasına takılıyor o yüzden mecburen bu şekilde monte ettirdim. Ön taraftan tahliye etmem için de fanların radyatörün önünde olması lazım o zaman da soğutucunun boruları yetişmiyor tek seçeneğim buydu. Afterburner değerlerini de biraz sonra paylaşıcam. Fan hızlarını biraz artırdım manuel olarak bir de o şekilde deneyeceğim. Bu arada CPU kullanımı %60 a çıkıyor en fazla ona rağmen 75 dereceyi görüyor.
Arka ve üst fanların hızını arttırıp radyatör fanlarının hızını değiştirmeyin. Son çare olarak üst fanları içeriye hava verecek şekilde ayarlayın ve arka fanı tam kapasite çalıştırmayı deneyiniz. sıcaklık değerleriniz doğru mu? Fatklı programlarla test ettiniz mi? Ayrıca BİOS sürümünüz güncel mi ve BİOS sıfırlamayı denediniz mi?

Arka ve üst fanların hızını arttırıp radyatör fanlarının hızını değiştirmeyin. Son çare olarak üst fanları içeriye hava verecek şekilde ayarlayın ve arka fanı tam kapasite çalıştırmayı deneyiniz. sıcaklık değerleriniz doğru mu? Fatklı programlarla test ettiniz mi? Ayrıca BİOS sürümünüz güncel mi ve BİOS sıfırlamayı denediniz mi?
Dediğiniz gibi arka ve üst fanları 60 dereceden sonra full kapasiteye aldım. Fanların yönüyle oynamak istemiyorum pek anlamıyorum. MSİ afterburner ile test ettim sıcaklıklar doğru hardware monitor ile de baktım. Bir de işlemcinin max %sini 90 a çektim ve sıcaklık 55 e kadar düştü en fazla 59 dereceye çıkıyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı