i7 8700K 4.7 GHz overclock değerleri

RuffneckTR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okuyorum
Arkadaşlar selam,
ben 8700k adlı işlemciye sahibim. Bütün çekirdekleri 4.7GHz hızında çalıştırmak için dün bütün çekirdeklere başta 1.25 voltaj vererek, deneme yanılma tekniğiyle, yavaş yavaş arttırarak, 1.30v seviyesinde 4.7GHz hızında stabilite yakaladım. Prime95 adlı program da yaklaşık 30 dakika max heat testi yaptım. Tabi bu sırada sıcaklıkta 80-85 olarak değişiyordu. Çekirdekler de bir hata vermedi. Sizce değerler iyi mi?

Son düzenleme:
Sıcaklıklar yüksek değilse kullanabilirsiniz.

Normal kullanım senaryosunda yükteki değerler nedir?

Arkadaşlar selam,
ben 8700k adlı işlemciye sahibim. Bütün çekirdekleri 4.7GHz hızında çalıştırmak için dün bütün çekirdeklere başta 1.25 voltaj vererek, deneme yanılma tekniğiyle, yavaş yavaş arttırarak, 1.30v seviyesinde 4.7GHz hızında stabilite yakaladım. Prime95 adlı program da yaklaşık 30 dakika max heat testi yaptım. Tabi bu sırada sıcaklıkta 80-85 olarak değişiyordu. Çekirdekler de bir hata vermedi. Sizce değerler iyi mi?
Silikon lotosunda zannedersem şanslı değilsiniz. Çoğu insan 5 GHz'de o sıcaklıklarda çalıştırıyor. Kullandığınız soğutucu modeline de bağlı olarak eğer oyunlarda yüksek sıcaklıklarla problem yaşamazsanız kullanılabilir.

İşkence testlerinde, normal kullanımda maksimum çıkılabilecek sıcaklıkların da üstüne çıkılır. Önemli olan normal kullanımdaki maksimum değerler.
Oyun yükünde 50-55 olarak değişiyor, render yükün de ise maksimum 70 gördüm. Boşta da en az 25 gördüm.
Sorun yok, kullanın bu şekilde.

İşkence testlerinde, normal kullanımda maksimum çıkılabilecek sıcaklıkların da üstüne çıkılır. Önemli olan normal kullanımdaki maksimum değerler.

Sorun yok, kullanın bu şekilde.
Teşekkürler, DELID yaparsam çok daha iyi sonuçlar alabilir miyim?
Silikon lotosunda zannedersem şanslı değilsiniz. Çoğu insan 5 GHz'de o sıcaklıklarda çalıştırıyor. Kullandığınız soğutucu modeline de bağlı olarak eğer oyunlarda yüksek sıcaklıklarla problem yaşamazsanız kullanılabilir.
H115i kullanmaktayım, sanırım tek çare DELID olarak gözüküyor.

Delid riskine girmeye gerek yok. 70 iyi bir değer yükte.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı