i7 8700K Benchmark Sonuçları

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlemeye değecek bir video. Mimari açıdan olan farkı göz önüne serilmiş. İşlemci gücünün fark gösterdiği oyunlarda test edilmiş özellikle. Crysis'teki fark azımsanacak gibi değil.

Bu işlemciyi beğendim.
Özellikle UHD grafik birimi amacıma uygun görünüyor.
KAYNAKÇA:
Intel® Core™ i7-8700K Processor (12M Cache, up to 4.70 GHz) Ürün Teknik Özellikleri

İ7 gibi görünen, ''İyemedi'' serisinden olsa da, uygun fiyatlı bir LGA1151 platformu için ideal sayılabilir.
8 GT/s DMI3 arabirim hızı, oyuncular için günümüzde hiç te fazla sayılmaz. Ancak, uygun donanımlar ve uygulamalar için hiç te fena sayılmaz.
Elbette ki bir benchmark testi için sadece işlemciler baz alınamaz.
Özellikle sistemde tanılanmayan aygıtlar varsa

HT konusunda ise ancak şunu belirtebilirim.
64Bit işletim sistemlerinde HT teknolojisi CACHE darboğazı yapar. HT den gerçek performansın alınabilmesi için 32 bit işletim sistemleri gereklidir.
İşlemcinin CACHE belleği HT performansı için yeterli olduğu söylenilebilir.
12/12=1M CACHE. İşleç başına düşen CACHE miktarı.

7700K modeline atacağı tek fark çekirdek sayısından kaynaklı olacaktır. O da daha çok oyunlarda değil de, render alanında kendini gösterecektir.

Dediklerinize katılmıyorum. Evet aynı mimari ile karşımıza çıkmış olabilir fakat yaklaşık aynı fiyata %40 gibi daha yüksek performans verdiğini söyleyebiliriz. 4 çekirdek sürecini aşmak da bir başarı. Tek çekirdek performansını ileri seviyeye taşımasına hiç gerek yok. Intel'den beklenen fiyat/performans ürünleri çıkarmaktı ve görünen o ki AMD'den iyi ders almış.

Özellikle işlemcinin yoğun kullanıldığı oyunlarda fark ortaya çıkıyor. Benim üzüldüğüm tek konu, 7700k dan 20 dolar pahalı olan 8700k neden 1850tl de 7700k 1400 tl

5-10 FPS için o kadar para verilmez bence render işleri içinde ekran kartları kullanılıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…