i7 8700k CM Lite Isınma Problemi

Fanı en yüksek hıza getirdım genede 70 den aşağı inmiyor testlerde. Ne yapmam lazım.

Pompayı Sys Fan'a taktığımda 5 derece kadar düştü.
Bir bakabilir misiniz? Bağlantım doğru olmuş mu?
WhatsApp Image 2017-12-09 at 23.09.54 (1).jpeg
WhatsApp Image 2017-12-09 at 23.09.54.jpeg

Pompayı sürekli en yüksek devirde çalıştırın. Bunun için dönüştürücü ile molex üzerinden güç alabilirsiniz. Yani pompa hep en yüksek devirde ve devir değiştirmeden çalışsın. Bu hem daha iyi bir soğutma sağlar hem de ömrü uzatır.

Pompayı sürekli en yüksek devirde çalıştırın. Bunun için dönüştürücü ile molex üzerinden güç alabilirsiniz. Yani pompa hep en yüksek devirde ve devir değiştirmeden çalışsın. Bu hem daha iyi bir soğutma sağlar hem de ömrü uzatır.
Teşekkürler. Bunu bilmem çok iyi oldu.

Merhaba arkadaşlar. Kusura bakmayın zamanında yazamadım. Problemi çözdüm. Nedenini bilmiyorum ama, PC kendisi OC yapmış sanırım :) Resimlerde gördüğünüz üzre 4300HZ hızla çalışıyordu. Sonra MSI kendi programı ile devri 3700HZ alınca Stress testinde 55-65 arasında sıcaklık değeri aldım.

Yardımcı olan herkese bir kere daha çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı