İ7 8700K GTX 1070 sistem "Kernel hatası"

seros

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese bugün akşam bilgisayarı kullanırken birden bilgisayar kapandı. Daha sonra bilgisayarı açtığım zaman 5 dk sonra kapandı birkaç defa denedikten sonra hep aynı sonucu verince ben de hatayı araştırdım ve olay görüntülecisinden hataları kopyaladım.

3 gün önce 2-3 kere elektrik gitti bundan dolayı bir problemde yaşanıyor olabilir.

Ek olarak ekliyorum buraya konu ile ilgili bilgisi tecrübesi olan varsa yardım bekliyorum. İnanılmaz derecede tadım kaçtı bu dönemde yeni bir masraf kapısı olmamasını umuyorum.

Sistem özellikleri: i7 8700K 5.GHz OC (delud)-NZXT X62 Kraken280mm MSI GTX 1070 Armor OC - Kingston HyperX furry RAM 16x2 - Samsung 970 EVO 256 GB - SanDisk 1 TB SSD M.2 - WD Blue 1 TB -WD Blue 2 TB - EVGA 750 watt G3 Gold Plus.

Sistemde kesinlikle bir ısınma söz konusu değil. Ekran kartını çıkartıp işlemcideki grafik birimi ile çalıştırdım yine aynı sonucu yaşadım. Tüm parçaları söküp geri taktım yine bir değişiklik olmadı.

Olay görüntüleyicinin raporu ile yorumlanacak bir durum var mıdır?

Dosya Ekleri

• 1.txt
    5,8 KB · Görüntüleme: 45
  • message.txt
    2 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı veya elektrikle alakalı gibi görünüyor bence. Eviniz elektriğinde sorun olabilir, PSU'da sorun olabilir. OC işlemini deault edip deneseniz olmazsa farklı bir PSU ile PC'yi çalıştırsanız?

Bugün farklı bir sitemle testleri yaptık. Farklı bir güç kaynağını ilk olarak denedik, RAM'leri değiştirdik, SSD değiştirdik, HDD'leri sistemden ayırıp denedik, ekran kartını değiştirip denedik ama maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Bilgisayar maksimum 20 dk boyunca açık kaldı rekor süre olarak daha sonra kendini kapattı. İşlemci ve anakartı deneyemedik çünkü soket uyumlu anakart ve işlemci bulamadık.

Herhangi bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar sıvı soğutma sistemini söküp stock işlemci fanı taktım bir arkadaştan ödünç alıp.
Problem şu ana kadar 1 kere oldu. Sonra bir daha olmadı. Şimdi sıvı soğutma alacağım bir tane fakat bunun sebebini açıklayabilecek birisi var mıdır? Çok enteresan bir durumla karşı karşıyayım gerçekten hiçbir fikrim yok. Söz konusu olan sıvı soğutma NZXT X62 Kraken.

Arkadaşlar sıvı soğutma sistemini söküp stock işlemci fanı taktım bir arkadaştan ödünç alıp.
Problem şu ana kadar 1 kere oldu. Sonra bir daha olmadı. Şimdi sıvı soğutma alacağım bir tane fakat bunun sebebini açıklayabilecek birisi var mıdır? Çok enteresan bir durumla karşı karşıyayım gerçekten hiçbir fikrim yok. Söz konusu olan sıvı soğutma NZXT X62 Kraken.

Bugün farklı bir sitemle testleri yaptık. Farklı bir güç kaynağını ilk olarak denedik, RAM'leri değiştirdik, SSD değiştirdik, HDD'leri sistemden ayırıp denedik, ekran kartını değiştirip denedik ama maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Bilgisayar maksimum 20 dk boyunca açık kaldı rekor süre olarak daha sonra kendini kapattı. İşlemci ve anakartı deneyemedik çünkü soket uyumlu anakart ve işlemci bulamadık.

Herhangi bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Fikri olan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı