i7 8700k ısınma problemi

luckarry

Hectopat
Daha fazla  
i7 8700k kullanıyorum. İşlemci sıcaklığı Far Cry 5'teyken 90 dereceyi buluyor. Ortalama 1.3V'a kadar Auto'dayken çıkıyor. Sınırlayınca ise anakarttan garip bir ses geliyor, bazen oyun açılmıyor. Denediğim CPU VCore/Adaptive sınır değeri 1.232V, oyunu bir kere oynama fırsatı buldum açıldığında her şey normaldi maks 77 dereceyi gördü fakat dediğim gibi anakarttan garip ince bir transistör sesi geliyordu sanırım.

Ekran kartından gelen coil whinedan daha şiddetli bir ses düşünün. Soğutucu olarak H115i kullanıyorum, yardımcı olabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var teşekkürler. (Soğutucu ve diğer şeylerin montajında sorun olduğunu düşünmüyorum. Voltajın yüksek olduğu aşikar fakat tam nasıl çözeceğimi bilmiyorum.)

Ek bilgi:

Her şey stok değerlerde, sistem boştayken 35 derece ve anakartım ASUS STRIX Z370-F // VCore değeri Autodayken transistör sesi gibi dediğim ses çıkmıyor.

h115i.png

Bugün garip bir şekilde sorundan eser yok, her hangi bir değişiklik yapmadım. Gece kapattım pcyi, eve gelince açtım sorun şimdilik yok gibi gözüküyor. Başka bir şeyden ötürü olabiliyor olma ihtimali nedir? Güç kaynağımın dengesiz davranma ihtimali nedir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı