i7 8700K ve GTX 1050Ti Sisteme RTX 2080 Takmak

bailofwZ

Decapat
Merhaba Arkadaşlar,
Donanım olaylarına biraz yabancı olduğum için, sizlere bir soru sormak istedim. Bilgisayarımda mevcut durumda 1050 Ti ekran kartı bulunmakta ve ben bunu RTX 2080 ile değiştirmek istiyorum. Yakın zamanda biraz render olaylarına giriş yapacağım ve ek olarak oyunlarda 1050 TI yetersiz kalmakta. Merak ettiğim konu RTX 2080 alırsam mevcut kasaya boyut olarak girme problemi veyahut donanımsal olarak eşleşme problemi yaşar mıyım? (Monitör, işlemci uyumu vs. her şeyi ögrenmek istiyorum)

Bilgisayarımın özellikleri:

İşlemci: INTEL i7-8700K 3.70GHZ 12M 1151P ISLEMCI
RAM: 64 GB= 4 x CRUCIAL 16GB DDR4 2400 MT/S
SSD: SANDISK-240GB-G26
Ekran Kartı: NVIDIA GTX ASUS 4 GB NVIDIA GEFORCE GTX 1050TI
Güç Kaynağı: GIGABYTE SUMO Y 700W ATX KASA
Ana Kart: GIGABYTE Z370 HD3P
CPU Soğutucu: Corsair-WW Hydro serisi H45 Sıvı CPU Soğutucu
Hard Disk: Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
Monitör: VIEWSONİC 24" XG2401 144HZ 1Ms PROFESYONEL GAMING MONİTÖR

Ek olarak,
Piyasada tonlarca RTX 2080 ekran kartı görüyorum arama yaptığımda, yani çok fazla markanın çok fazla modeli mevcut. Hangisi iyidir, hangisi kötüdür veya hangisi alınmalı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sanırım bu gün yanlış bilgiler günü. Biraz araştırılsa 1-2 video izlense sorun çözülecek ama olsun. Monitör darboğazı diye bir kavramı anlatan şu yanlış bilgi son bulsun artık. Buyrunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080p/144hz bir monitörde ultra ayarlarda ve RTX on olarak oynandığı zaman rtx 2080 ti ortalama 100 fps civarında performans sağlıyor. 2k ve üzeri oyunlarda 100 fps alınabilmesi için bu kartla, RTX in kapatılması gerekir.

1080p de bu karttan tam verim alınamazsa işlemciye bakmak gerekir. 7-8 yıllık bir işlemci bu kartı nasıl beslesin?

Ayrıca hangi videoda izlediniz bilmiyorum ama 10 larca video izledim. Ekran kartı sürekli %99 civarında çalıştı. Çünkü ona göre işlemciler kullanıldı hep.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Bu videoyu iyi izleyin de görün monitör farkını. 100+ FPS veriyor oyunlarda 2K monitör.

Tam dediğim şey işte. 1080p de 140-150 fps veren bir oyunda 2k da 100-110 fps veriyor? Üstelik hangi işlemci ile yapıldığı yok ekran kartı kullanım yüzdesi yok işlemci kullanım yüzdesi yok videoda. Ancak anlaşılıyor ki i7 9700k gibi bir işlemci ile yapılmış. Monitörle aşakalı olabilecek bie done yok ama ben size alakasız olduğunu bir kere daha anlatmak için atıyorum şunu.

Bakınız bu oyunda bu kart nasıl 2k da ( anlık takılmalar dışında ) 100-110 fps verebiliyor. Aynı şekilde 1080p de 130-140 yer yer 150 fps yi bulabiliyor. Coşuyor maşallah ekran kartı. Tabi 1080p kendisine göre çerez işi ve onca veriyi kendisine hızlıca gönderecek bir işlemcide oldu mu harikalar yaratıyor.

2 yıl sonraki oyunlarda 70'e düşecek ama 1080P de yine 100+ olacak. Söylendiği gibi tamamen işlemci ile ilgili bir durum bu. 8700K ve dengi bir işlemci her türlü besler bu kartları.

Arkadaşlar ne saçma yorumlar atıyorsunuz. RTX 2070 ve sonrası tamamen 2K ve 4k için üretilmiş, Full hd oynayacaksan 1650 -1660 -1660 ti alırsın ama 144hz monitörde 144 fps istiyorsan RTX 2060 alırsın. Yeter artık saçma saçma yorumlar atıyorsunuz , RTX 2080 Full hd oynayır yok RTX 2070 144 fps anca görürsün bunlar ne saçma yorumlar ya, adamda 8700k var kardeşim RTX 2080 i en güzel besleyecek işlemci , zaten full hd oynayacaksan 8700k ya ihtiyacın yok. Nasıl bilgisayar diziyorsunuz anlamıyorum arkadaş.

Ya kardeşim ekran kartı kullanımını görüyormusun %70 - 90 arası gidip geliyor sen dalgamı geçiyorsun bide akıyor diye maşallah diyorsun.

Bildiğin darboğaz yaşıyor sistem ve bu battlefield V gibi bir oyunda oluyor grafiklerin tavan yaptığı bir oyun.

2 yıl sonraki oyunlarda 70'e düşecek ama 1080P de yine 100+ olacak. Söylendiği gibi tamamen işlemci ile ilgili bir durum bu. 8700K ve dengi bir işlemci her türlü besler bu kartları.

Aynen öyle. O vakit ayarları biraz kısarız. 2-3 yıl daha götürür.

Litaratüre bir ilk olarak monitör darboğazı de geç. Ayrıca 2070 ve sornasının 2k ve üstü için üretildiğini bir ara NVDIA şirketine de söylersen haberleri olmuş olur. Ayarları en düşüğe alınca mx150 bile BF5'i harika oynatıyor.

Arkadaşlar 8G RTX 2080 3X TRIO GAMING aldım.

Valla sabahtan beri denemediğim yol kalmadı, RTX 2080 takınca görüntü gelmiyor, GTX 1050 TI takınca görüntü geliyor, acil yardım
Denediğim şeyler:
1) RAM'leri çıkartıp takmak
2) Güç çıkışını kontrol ettim 700W
3) BIOS pilini çıkarttım geri taktım
4) Ekran kartının tam oturduğundan emin oldum.

Eski sürücüyü DDU ile kaldırıp RTX 2080 için olan sürücüyü yükler misin. Belki sürücü çakışma olayı oluyordur.

Tamamen 2K ve 4K için üretildiğini kim söylüyor? Kaynak gösterebilir misin ? Kartları ne zamandan beri çözününürlüğe göre üretiyorlar ?

O kadar saçmalamışsın ki nereden başlasam bilemiyorum. Çözününürlük düştükçe işlemciye daha fazla yük biner yani kısacası 8700K 1080P için daha önemli 2K da 9600K yeter, 4K da 6600K yeterli.(2080 TI )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…