Yakın zamanda sistem toplayacağım, seçtiğim parçaların performansları ve fiyatları ile ilgili bilgi almak için buraya konu açtım. Arasında kaldığım 2 adet anakart modeli var hangisini tercih etmeliyim? Son olarak sizce bu donanım iyimi yoksa değiştirmem gereken bir parça var mı ? Yorum ve önerilerinize açığım.
Bu bütçeyi sonuna kadar zorlayan sistem. Zorlamayan versiyonu için aşağıda attığım bileşenler ile değişecek. Tek bir siteden istiyorsanız @Pantheon yardımcı olur.
Böyle bir sistemi 1080P çözünürlükte zaten kullanmayacaksınız. Üst çözünürlüklerde arasında neredeyse fark yok. Çoklu çekirdeğin avantajı ve zengin kutu içeriğinden dolayı Ryzen diyorum. 1080P bir sistem için zaten 8700K almasınız. İ5 8600K falan alırsınız.
Ben geçen 1080P testlerine de baktım, öyle aradaki 700TL fiyat farkına değecek bir FPS vermiyor 8700K. Zaten ayrı bir soğutucu da almanız gerekiyor bunun yanında, hep masraf.
Hocam Mart sonu, Nisan’ın başında topladım sistemi. Sistem performansını, fps’leri vs. internetten bakabilirsiniz. Ben çoğunlukla PUBG oynuyordum. Optimizasyonu kötü olmasına rağmen 120-130’un altına düşmüyordu 2K çözünürlükte.
Hocam Mart sonu, Nisan’ın başında topladım sistemi. Sistem performansını, fps’leri vs. internetten bakabilirsiniz. Ben çoğunlukla PUBG oynuyordum. Optimizasyonu kötü olmasına rağmen 120-130’un altına düşmüyordu 2K çözünürlükte.
Şuanda güncel fiyatı:
2080 ile 14.764
1080 ti ile 14.217
Uzun bir süre bir daha upgrade yapmayacağım için sizce 1080 ti performansı yeterli olur mu yoksa 547 tl farkla 2080 mi almalıyım ? Monitör tercihim de Dell S2716DG 27'' 2k 144hz g-sync 1ms.