İ7 8700K ve GTX 1080Ti Bilgisayar Sürekli Resetleniyor

Makaleler
23
Technopat'daki arkadaşların yardımı ile çok güzel bir PC toplamıştım. Bir süre önce tamamladım ve kullanmaya başladım. Fakat bugün ilk defa bir sorunla karşılaştım. PC açıldıktan 15-20 dk sonra kendini resetliyor. Parçaların hepsinin garantisi var fakat garanti ile uğraşmak istemiyorum. Windows 10 kurulu fakat güncel değil. Son sürüme güncellersem sorunu çözebilir miyim?

Sistemim:
  • İ7 8700K İşlemci
  • MSI GTX 1080Ti Ekran kartı
  • Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 Anakart
  • Seasonic 650W Focus Plus PSU
  • Corsair 16GB (2x8) Vengeance 3000MHz CL15 RAM
Edit: Windows 10'u güncellemeye başladım umarım sorun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ım bu sistemlerde arızalanıyor ise hangi sistemler arızalanmaz ki diye geçirdim içimden açıkçası. :vaybe:

@SouL32tr İkinci el olabilir, başka bilgisayarından alıp takmış olabilir. Güç kaynağında coil whine olabilir. Soru Seasonic güvenilir mi değil. Bu güç kaynağı güvenilir mi? Mesaj yazmak için mesaj yazmayın arkadaşlar.

Arkadaşlar Widows güncellemesi ile şimdilik sorunu çözmüş bulunmaktayım. Ne olur ne olmaz BIOS'u da güncelleğeceğim.
BIOS güncel mi? Sistemde O.C var mı? Sıcaklık değerleriniz nedir? Güç kaynağı bağlantıları anakarta ve ekran kartına iyice sağlam takılı mı? Bu güç kaynağı güvenilir mi?
Sıcaklık değerlerim normal, henüz OC yapmadım. Açtım baktım bağlantılarda sıkıntı yok. Sorun şimdilik çözüldü, tekrar karşılaşırsam tekrar yazacağım. İlginiz için teşekkürler hepinize.

Allah'ım bu sistemlerde arızalanıyor ise hangi sistemler arızalanmaz ki diye geçirdim içimden açıkçası. :vaybe:
Teknoloji bu, malum sağı solu belli olmuyor. Güçsüz sistemler bazen sorun çıkarmadan yıllarca kullanılırken en kral sistemler arızalanabiliiyor. Şans işi biraz:)

Son düzenleme:
Hatırlıyorum. Sistemi ben ve birkaç kişi birlikte önermiştik. Sorun Windows’tan dolayı gibi gözüküyor. Anakart BIOS’unu ve sürücüleri de güncelleyip tekrar deneyin. Sorun çözülür umarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı