i7 8700K ve RTX ekran kartlı sistem toplama

Bu arada "oyun oynayacaqsan intel yııhaouv" diyen arkadaşlarınıza selamlar.Muhtemelen 2008 de falan parça araştırmaları yapmışlar :) Neyse sizin düşündüğünüz sisteme yakın bir sistem topladım belki de aynıdır. Ben size benimkileri yazayım siz araştırmalarını yapın parçalar daha elime ulaşmadı bugün yarın gelirler. Blackfriday bekliyorsanız şişirilen ürünleri bugünün fiyatına alırsınız benden söylemesi.
Rtx 2070
Asus tuf b450
Ryzen 5 2600x
Corsair cl15 2x8 3000mhz
Phanteks p350x
Fsp hydro 700w
Samsung evo 970 m.2 ssd
Sistem elime ulaşınca yeni konu açacağım zaten. Bu parçaları her siteden teker teker aratıp en uygun fiyatlı olarak aldım.Bilginiz olsun araştırma çok önemli hem maliyet için hem parça uyumu için. Hepsini tavsiye üzerine seçtim belki fikir verebilir size. Elimde 4K bir monitör vardı zaten bu arada gerekirse 2K ya çekip oynayacağım yada single oynarken 4k çekip keyif yapacağım. 4k için 1080ti 2080 2080ti anca gider mümkünse 2080 tabii. Neyse konu çok dağılmasın siz benim sistemime bakarak fikir edinebilirsiniz sorup soruşturabilirsiniz.

Fhd, 240 hz monitör alsaydınız intel işlemcileri en iyi tercih olurdu. Fakat 2K veya 4K da yük işlemciden ekran kartına bindiği için Amd almanız daha mantıklı olurdu. Sonuçta fazladan para cebinizde kalırdı.
Fakat arkadaşların dediği gibi üzülecek bir durum ortada yok, fakat işlemci tarafında ryzen tercih edilseydi artan para ile rtx 2080 zorlayabilirdiniz gibi geliyor bana. :/

Bilgim olmadığı için ve oyun amaçlı olacağı için daha iyi demişlerdi bana Hepsiburada KDV indiriminde almıştım :/

Hâlâ çok kararsızım öneriniz var mı lütfen?
Şu anda alacağım parçalar şu şekilde, henüz almadığım parçalar kalın yazı ile yazıldı.

Monitörde kararsız kaldım.

Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G ekran kartı - inventus
İşlemci: Intel Core i7-8700K Soket 1151 3.7GHz İşlemci Fiyatı
RAM: G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4 3600Mhz RAM F4-3600C16D-16GTZR - Nanokatalog
Kasa: Phanteks Eclipse P350X Dahili RGB Işıklandırmalı Siyah-Beyaz Bilgisayar Kasası
Anakart: MSI Z370 Gaming PRO CARBON AC Intel Z370 4000mhz(OC) DDR4 Fiyatı
HDD: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200PRM Sata 3.0 64MB Cache Sabit Fiyatı
SSD: Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
PSU: KCAS 750w 80+Gold Güç Kaynağı (AE-KCAS750GM)
Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB İşlemci sıvı soğutma MLW-D24M-A20PC-R1 İşlemci Fanı - Nanokatalog

Son düzenleme:
Parçalar çok güzel hayırlı olsun diyelim şimdiden. Sadece psu ve kasa konusunda arkadaşlardan detaylı bir bilgi almak lazım böyle bir sistemin psu ve kasası da çok önemli. O konularda bilgim kısıtlı yanlış yönlendirme yapmak istemem. Uzmanlarına sormak lazım

Edit" @CJack60 kasa konusunda bu arkadaş yardımcı olur size psu içinde aklıma biri gelirse etiketlerim. Mobildeyim etiket atar mı emin değilim olmadı siz ayriyetten etiketlersiniz.

Son düzenleme:
Bu arada "oyun oynayacaqsan intel yııhaouv" diyen arkadaşlarınıza selamlar.Muhtemelen 2008 de falan parça araştırmaları yapmışlar :) Neyse sizin düşündüğünüz sisteme yakın bir sistem topladım belki de aynıdır. Ben size benimkileri yazayım siz araştırmalarını yapın parçalar daha elime ulaşmadı bugün yarın gelirler. Blackfriday bekliyorsanız şişirilen ürünleri bugünün fiyatına alırsınız benden söylemesi.
Rtx 2070
Asus tuf b450
Ryzen 5 2600x
Corsair cl15 2x8 3000mhz
Phanteks p350x
Fsp hydro 700w
Samsung evo 970 m.2 ssd
Sistem elime ulaşınca yeni konu açacağım zaten. Bu parçaları her siteden teker teker aratıp en uygun fiyatlı olarak aldım.Bilginiz olsun araştırma çok önemli hem maliyet için hem parça uyumu için. Hepsini tavsiye üzerine seçtim belki fikir verebilir size. Elimde 4K bir monitör vardı zaten bu arada gerekirse 2K ya çekip oynayacağım yada single oynarken 4k çekip keyif yapacağım. 4k için 1080ti 2080 2080ti anca gider mümkünse 2080 tabii. Neyse konu çok dağılmasın siz benim sistemime bakarak fikir edinebilirsiniz sorup soruşturabilirsiniz.
Bu sistemi ne kadara toplamış oldunuz?

Aynı sistemi aynı zamanda toplamışız da o yüzden merak ettim. Benim de kasa 7200 civarında tuttu.
Benimde öyle tutardı da sddyi 860 yerine 970 m.2 olarak seçtim para falan yine artınca hesaplarıma göre, kulaklık standı olsun mouse kablo tutucu falan aldım fan aldım kasa içine extradan. Hatta bi zaman sonra başlarım '100üne 200üne yaa' moduna girdim ama kredi kartıyla 6 taksit aldigim için zaten bu fiyatlara cikti keşke nakitim olabilseydi daha tatlı olurdu, olsun Ikimize de hayırlı olsun diyelim bence hocam siz sistemi nasıl yaptınız

Son düzenleme:
Benimde öyle tutardı da sddyi 860 yerine 970 m.2 olarak seçtim para falan yine artınca hesaplarıma göre, kulaklık standı olsun mouse kablo tutucu falan aldım fan aldım kasa içine extradan. Hatta bi zaman sonra başlarım '100üne 200üne yaa' moduna girdim ama kredi kartıyla 6 taksit aldigim için zaten bu fiyatlara cikti keşke nakitim olabilseydi daha tatlı olurdu, olsun Ikimize de hayırlı olsun diyelim bence hocam siz sistemi nasıl yaptınız
Benim sistem de:
R5 2600x
RTX 2070
Asus TUF B450
240 GB SSD
16 GB 3000 MHz
Dark Supernova RGB
High Power 750W PSU
MSI Optix MAG241C olarak toplandı. Totalde 8400 TL.

Benim sistem de:
R5 2600x
RTX 2070
Asus TUF B450
240 GB SSD
16 GB 3000 MHz
Dark Supernova RGB
High Power 750W PSU
MSI Optix MAG241C olarak toplandı. Totalde 8400 TL.
Kanka bizim sistemler baya baya aynı. Çok güzel sistemin varmış :)) Hayırlı olsun kardeşim mavi ekransız günlerde kullan inşallah :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı