i7 8750H işlemci ısınıyor

M.Vasi

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
DEEPCOOL LT520 RGB 240mm - Msi pro B660-A D4 - İ5 13600K -
Gainward Phantom Gs Rtx 4080 - Corsair Vengeance RGB Pro SL 2x16 32Gb DDR4 3600Mhz (4000Mhzoc) - Raijintek Cratos 1200w
Arkadaşlar uzun olacak ama lütfen okuyun. Bende Acer Nitro 5 i7 8750H GTX 1060 laptop var. İlk aldığımda 6 ay kadar önce aşırı yük altında bile 90 dereceyi geçmiyordu.
Bir süre sonra fanları tozlandığı ve ısındığı için 2 hafta önce bakım için servise gönderdim. Neyse PC geldi, gelir gelmez açtım, ama bir süre fanları son hızda çalışmaya başladı. Boşta sıcaklık 60 dereceye ulaştı. Oyun açtım 1 dakikada CPU sıcaklığı 94-99 arası gezmeye başladı. Bir süre oynamaya devam ettim. Ekran kartı 85 dereceyi geçmiyor. (Servise göndermeden önce 90'larda geziyordu) işin kötü tarafı elimi PC'nin üstüne koyduğumda sıcaklık yok. Eskiden neredeyse elimi yakıyordu şimdi sıcaklığını bile hissetmiyorum ama Afterburner ile takip ettğimde 99 dereceye çıkıyor. Belki programda hata vardır diye kendi uygulamasından da (Nitro sense) takip ediyorum yine aynı.

Konu bununla alakası yok bu arada. Servisten sonra yaşanan bir durum var.
Düşük bir ihtimal olsa da bakır ısı borularını geri takarken işlemciye termal macun sürmemiş olabilirler.
Böyle olma ihtimali yüksek.

Düşük bir ihtimal olsa da bakır ısı borularını geri takarken işlemciye termal macun sürmemiş olabilirler.
Kesinlikle haklısınız, yoksa bu kadar fark olması imkansız. Hatta yapabildiğim kadar undervolt yaptım öyle oynuyorum yoksa 100 derecelerde yanar.
Bir şey daha soracağım! Bİr 20 gün daha bekleyemem, kendim açıp sürsem termal macunu servis anlar mı kendim açtığımı?
Pc yi kendim açtım, servis macun sürmüş ama çok dikkatsiz ve kötü macun sürmüş. İyi bir macun satın alıp sürdüm düzeldi. Muhtemelen garantide gitti.

Dosya Ekleri

• Paladins.jpg
    Paladins.jpg
    14,7 KB · Görüntüleme: 51
1 haftada 1 kere termal macunu yenileyebilirsiniz.
Termal macun değiştirme rehberi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı