i7 8750H ve RTX 2060 %100 CPU kullanımı

jon snow

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle buna benzer bir kac baslik var ama hic birinde problemin cozuldugu soylenmiyor. Umarim bu baslikta buluruz.

Problem Battlefield 5'e girdigim zaman CPU'nun %100 cikmasi ve tahminime gore bundan kaynakli FPS dusmesi (Ultra'da oynadigim oyunu neredeyse Easy'de 30-50 FPS'de oynamamdan bahsediyorum.). CPU problemini baska oyunlarda gormedim ama bilgisayarda Battlefield 5 gibi performans isteyen baska oyun yok.

Ekran karti driveri, islemcinin driveri guncel ve birkac defa silip bastan yukledim.

Yabanci kaynaklardan buldugum iddia edilen bir cozum yolu Windows'u bastan kurmak. Ama bu secenek benim icin fazlasiyla ugrastirici olacagi icin en son secenek olarak yapmayi dusunuyorum (belki birilerine yardimci olur).

Sistem bilgileri:
Ekran karti: NVIDIA RTX 2060 6 GB.
Islemci: i7-8750H.
RAM: 16 GB.
512 GB SSD.

@Recep Baltaş
Recep abi yillardir izledigim ve bir cok problemimi cozen biri olarak, bu onemli karari almadan once senin de yorumunu da alirsam memnun olurum.

Bir sey degismedi. Dun Apex indirdim Full ayarlarda 60 ustu FPS aliyordum tabii Apex ile Battlefield kiyaslanamaz ama bu bilgisayarda problem olmadigini gosterdi. Problem buyuk ihtimal Battlefield 5 ile ilgili diye dusunuyorum.

Bir sey degismedi. Dun Apex indirdim Full ayarlarda 60 ustu FPS aliyordum tabii Apex ile Battlefield kiyaslanamaz ama bu bilgisayarda problem olmadigini gosterdi. Problem buyuk ihtimal Battlefield 5 ile ilgili diye dusunuyorum.
Isınmanın önüne geçmesi bundan kaynaklı işlemcinin yüksek frekansta çalışması lazım

Apex'te işlemci kullanımı nasıl?

Sorun aşırı ısınma ve buna bağlı hız düşüşü gibi geliyor. 8750H ve 9750H modelleri en iyi soğutmayla bile 85-95 dereceleri gören ısı canavarı bir işlemci.

Fotograflari atayım siz daha iyi gorun. İlk attigim foto oyuna acilirken o yuzden CPU'nun %100 olmasinin normal oldugunu dusunuyorum. CPU'nun isma degeri dun BIOS'u guncelledikten sonra artti onun normalde 90'ni gecmiyordu.

Dosya Ekleri

• Screenshot (56).png
    25,5 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot (57).png
    1.019,1 KB · Görüntüleme: 63
Güç ayarları ile oynayınca mı bir şey değişmedi, Undervolt işlemi sonrası mi? Burada da işlemci frekansı çok yüksek değil. İşlemciye duyulan ihtiyaç BF5 kadar olmadığı için FPS o seviyede olmayabilir. Dizüstü üreticisi 90 derece sonrası kısıtlama için bir ayar yapmış olabilir. Oyun içinde 90 derece altında kaldığı bir durum yok mu? Undervolt bence yine de denenir. Sonrasında da termal bakım. Dediğim gibi henüz havalar bile ısınmadı. 96 olmasına gerek yok 90 bile fazla yüksek bir değer.

Guc ayarlari ile oynayinca. Undervolt islemini daha denemedim. 90 derece altinda kaldi zaman da Battlefield 5'de ayni FPS problemini aliyordum. Termal bakimi yapmam icin laptopu tamamen sokmem gerekiyor. O yuzden o islemi ancak garantiye halledilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…