i7 8750H ve RTX 2060 %100 CPU kullanımı

jon snow

Hectopat
Daha fazla  
Oncelikle buna benzer bir kac baslik var ama hic birinde problemin cozuldugu soylenmiyor. Umarim bu baslikta buluruz.

Problem Battlefield 5'e girdigim zaman CPU'nun %100 cikmasi ve tahminime gore bundan kaynakli FPS dusmesi (Ultra'da oynadigim oyunu neredeyse Easy'de 30-50 FPS'de oynamamdan bahsediyorum.). CPU problemini baska oyunlarda gormedim ama bilgisayarda Battlefield 5 gibi performans isteyen baska oyun yok.

Ekran karti driveri, islemcinin driveri guncel ve birkac defa silip bastan yukledim.

Yabanci kaynaklardan buldugum iddia edilen bir cozum yolu Windows'u bastan kurmak. Ama bu secenek benim icin fazlasiyla ugrastirici olacagi icin en son secenek olarak yapmayi dusunuyorum (belki birilerine yardimci olur).

Sistem bilgileri:
Ekran karti: NVIDIA RTX 2060 6 GB.
Islemci: i7-8750H.
RAM: 16 GB.
512 GB SSD.

@Recep Baltaş
Recep abi yillardir izledigim ve bir cok problemimi cozen biri olarak, bu onemli karari almadan once senin de yorumunu da alirsam memnun olurum.

@mstfaozder peki oyunu daha once kurup oynadigim zaman herhangi bir problem yasamamistim. Simdi boyle bir problem neden yasiyor olabilirim? Bildiginiz overclock disinda baska bir cozum yolu var mi?

@mstfaozder peki oyunu daha once kurup oynadigim zaman herhangi bir problem yasamamistim. Simdi boyle bir problem neden yasiyor olabilirim? Bildiginiz overclock disinda baska bir cozum yolu var mi?
Darboğaz çözümü yüksek çözünürlük ya da güçlü işlemcidir. Başka bir yolu yok.

Testlerde darboğaz gözükmüyor. Genelde %60-70'ler civarı bir CPU kullanımı olması lazım. Isı kaynaklı CPU frekansı düşürmesi sonucunda bu şekilde bir sıkıntı olabilir. Yazılımsal bir sıkıntı da olabilir. Windows sürümü, oyuna gelmiş bir güncelleme ile ilgili bir sorun gibi.

• Öncelikle ısı kontrolü yapmak lazım.
  • Oyundaki işlemci frekansına bakmak lazım.
Bunlar normal ise:

Intel Driver Support indirip varsa eğer güncellemeleri yapıp sonuca bakar mısın?

Eğer düzelmez ise eski bir Windows sürümü de denenebilir.

@NobodyAnymore laptop kullanicisiyim o yuzden, eger boyle bir problem var ise cozemem ama madem boyle bir problem vardi oyunu 3-4 ay once oynadigim da neden bir problem yasamadim.

@midgardian acikcasi bende biraz yazilimsal bir problem oldugunu dusunuyorum. Windows ve ekran karti suruculerinin son surumunu yuklemistim yakin zamanda (o zaman oyun yuklu degildi o yuzden problem bundan dolayi mi oluyor bilmiyorum) eger yazilimsal bir problemse yeni cikan driverleri bekleyip onlari yuklersem duzelme ihtimali olur mu sizce?

Edit: CPU sicakligi 89-90. GPU sicakligi: 65-80(15-20 dakikalik bir oyunda).
Islemci frekansini nasil kontrol edecegim?

@NobodyAnymore laptop kullanicisiyim o yuzden, eger boyle bir problem var ise cozemem ama madem boyle bir problem vardi oyunu 3-4 ay once oynadigim da neden bir problem yasamadim.

@midgardian acikcasi bende biraz yazilimsal bir problem oldugunu dusunuyorum. Windows ve ekran karti suruculerinin son surumunu yuklemistim yakin zamanda (o zaman oyun yuklu degildi o yuzden problem bundan dolayi mi oluyor bilmiyorum) eger yazilimsal bir problemse yeni cikan driverleri bekleyip onlari yuklersem duzelme ihtimali olur mu sizce?
Hocam sadece BF5'te yapıyor ise oyun kaynaklı optimizasyon sorunu olabilir. Ya da yazılımsal bir problem olabilir windows sürümü, ekran kartı driveri vb. bir diğer ihtimal ise sıcaklık. Yani senin belirlemen gereken sorun kaynakları bunlar.

@midgardian dedigin programi indirdim 3 tane guncelleme buldu. Sonucda herhangi bir sey degismedi. Sicaklik degerleri en son: CPU 90, GPU 77.

Dosya Ekleri

• Screenshot (49).png
    Screenshot (49).png
    12,2 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı