i7 960 ve GTX 460 sistem yükseltme

200749

Kilopat
Makaleler
11
Elimde 1500 TL bütçe var. Aşağıda özelliklerini verdiğim bazı parçaları yenilemek istiyorum.

• Gigabyte GA-X58 DDR3 Soketi Anakart
  • G.skill Ripjaws X 2x4 DDR3 2400Mhz Cl11 1.65V Ram
  • Intel i7 960 3.20 GHz
  • Asus GTX460 1GB Ekran Kartı
  • Cooler Master HAF 912 Combat 750W
  • Intel Stok Fan

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme yatırım yerine satıp daha güncel bir sistem almanızı öneririm.
Hatta ekran kartını satmayıp, bir süre idare edebilirsiniz.

Kardeşim anakartın ve işlemcin yükseltmek için iyi değil yani yükseltemezsin bence Asım Demir arkadaşın dediği gibi sistemi satıp bütçeni arttırabilirsin böylece daha iyi sistem dizersin. Kasa ve PSU bence elinde kalabilir yani iyi bir parça o tekrardan kasaya ve PSU'ya para vermene gerek kalmaz.

Şimdi bazı oyun performanslarına baktım işlemcinizin. Gtx 1060 ta bile darboğaz yapmıyor. (tabi 4.0 Ghz a çekmişler frekansı). Hatta benchmark testlerinde Fx8350 ile aynı. Bellek takviyesi ve yeni ekran kartı ile işinizi bir süre daha görür oyunlarda.

Son düzenleme:
@whitewine adlı arkadaşımızın incelemiş olduğu İntel Xeon W3680 işlemciyi o bilgisayar için kesinlikle öneririm. İyi bir soğutucu da aldıktan sonra istediğiniz Ekran kartını alıp keyfini çıkarabilirsiniz. Sıfırdan sistem toplamak çok daha pahalıya gelecektir.

DDR4 platformu şuan için mükemmel pahalı. Tavsiyem. 1000 TL'ye 0 olarak 1050 ti , 2. el olarak 970 veya 980 alabilirsin. Yeni seriler çıkıp DDR4 ucuzladığı zamanda ekran kartı ve güç kaynağı tutarak yeni bir platforma geçebilirsin.

Arkadaşlar sistemi 5 yıl önce dizmiştim sistem aşırı eskidiği için yeni sistem diziyorum benim düşüncem anakartı,ekran kartı,işlemciyi satıp AMD ryzen 3 1200,msi gtx 1050ti,ve uygun fiyatlı bir ddr3 soketli anakart almayı düşünüyorum.Kasa ve psunun temizliğini yapıp kullanabilirim sistemdeki en iyi parçalarım onlar galiba

Şimdi bazı oyun performanslarına baktım işlemcinizin. Gtx 1060 ta bile darboğaz yapmıyor. (tabi 4.0 Ghz a çekmişler frekansı) Sanırım bellek takviyesi ve yeni ekran kartı ile işinizi bir süre daha görür oyunlarda.
Arkadaşlar sistemi 5 yıl önce dizmiştim sistem aşırı eskidiği için yeni sistem diziyorum benim düşüncem anakartı,ekran kartı,işlemciyi satıp AMD ryzen 3 1200,msi gtx 1050ti,ve uygun fiyatlı bir ddr3 soketli anakart almayı düşünüyorum.Kasa ve psunun temizliğini yapıp kullanabilirim sistemdeki en iyi parçalarım onlar galiba
Ryzen ve DDR3 destekli anakart bulman imkansız. Ryzen DDR4 destekli işlemci.

Ryzen 3 ile DDR3 RAM kullanamazsınız. AM4 anakartların hepsi DDR4 RAM destekliyor.
Ryzen 3, GTX 1050 Tİ, 8 GB RAM, B350M anakartlı bir sistem yaklaşık 3000 TL'ye toplanıyor(Monitör hariç).

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı