i7 9700K ısınıyor

yunus kartal

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vegance Rgb pro 4x8 32GB 3200 MHZ CL16
Ekran kartı
Msi Gaming RX5500XT 8GB
Anakart
Asus TUF Z390 pro gaming
İşlemci
İ7 9700K
Merhaba. Öncelikle bu sorunu 2 senedir yaşıyorum, işlemci soğutucumu 2 kere değiştirdim, kasamı 2 kere değiştirdim, macunu 0 sürdüm, (MX-4) format attım çözülmedi bir türlü. İşlemci 4K videoda 70 derece oluyor ve oyunda 80 75'lerde geziyor, bu sorun neyde? (hız aşırtma yapılmadı Turbo mod kapalı)

Undervolt yapabilirsiniz.

Hocam kullandığın soğutucu ne?

Kullandığınız soğutma nedir? 9700K ısınma sorunları olan bir model değil hatta kaliteli bir hava soğutma ile bile soğutulabilir.

Turbo mod ısını çok aşırı etki etmeyecek şekilde işlemciyi tatmin eder. 95W TDP değerlerine sahip bir işlemci sıvı soğutucunuz yoksa ve kasanız güzel alaşımlı bir nefes alan kasa değilse 80 derece gayet normal. Intel'in verdiği değerlerde şu an.
BOŞTA YÜKTE MAX
Core i7-9700K*30 to 40°C60 to 80°C100°C

Ve * ile belirtilen noktada stok fanın ve cinsinin doyurmadığını kuvvetli bir soğutma sistemi ile kullanılması gerektiğini belirtiyor. K performans işlemciler standart kuvvetli soğutma ile kullanılmalıdır. Tercih diyorlar ama tercih dışı kesinlikle sıvı soğutma olmalıdır.

PF240 Lite Silver stone kullanıyorum.

PF240 Lite Silver stone kullanıyorum.

Non k işlemcilerim bile 60 derecede çalışıyordu. Yükte k işlemcilerin Intel'in de verilerine göre çalışma sıcaklığı normal. 100 derece Max aralığı verilmiş 80 derece normal diyor. (nonk 65TDP ortl. K işlemciler 95W TDP ortl.) Aradaki uçurum elektrik tüketim değerlerini de görünce bence normal.

Bu arada Turboboost'u açmanızı öneririm. Yük dağılımı yaparken rahatlatıyor işlemciyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…