i7 9700K Isınma Problemleri

Hocam kasanın ön panelini çıkarın, yeteri kadar hava alamıyordur fanlar zaten kasa önüne takılan sıvı soğutmaların faydasız olacağını sanıyorum. Çünkü birçok yeni nesil kasanın hava akışı kötü, ön panelde toz çekiyor ve kasanın içine sıcak hava üflüyor.
Keşke 240MM alıp üst panele monte etseydiniz.

Hocam radyatör ısınmıyor zaten çekirdekler çok sıcak, şimdide mavi ekran hataları gelmeye başladı bakalım nasıl çözebileceğim

Test edilmesi gereken şeyler basit.
Kasa yeterli havayı alıyor mu ?
Radyatör fanı doğru yöne bakıyor mu ?
Bakır blok işlemciye doğru oturtulabiliyor mu montaj esnasında ? (bazen arada boşluk bırakanlar olabiliyor.)
Termal Macunu ince bir tabaka halinde güzelce yaydınız mı ?
Sıvı soğutma sistemi doğru çalışıyor mu ?
Pompada herhangi bir sıkıntı olabilir mi ?
Fan devri ile alakalı bir sıkıntı var mı ?
Bunların hepsine olumlu tikleri koyduğunuz zaman doğal ve olması gereken ısıya ulaşacaksınızdır. Delit işlemi uygulanıyordu eskiden işlemcilere fakat yeni gelen işlemcilerin içine kaliteli macun koyduklarını duydum.

Hocam radyatör ısınmıyor zaten çekirdekler çok sıcak, şimdide mavi ekran hataları gelmeye başladı bakalım nasıl çözebileceğim
Hocam Radyatör ısınmaz zaten de soğutma performansı düşer. Bana o montaj pek sağlıklı gelmedi.
Radyatörü kasa dışına çıkarıp dener misiniz ? Böylelikle sorunun montajdan olup olmadığı konusunda emin oluruz.

problem çözüldü, pompanın bağlantısını pump_fan slotuna takınca rpm çok düşük kalıyor 1200-1300 civarında, cpu_fan kısmına taktım 2800 rpm civarında şu an boşta 35 derece yükte 60 dereceyi geçmiyor.

problem çözüldü, pompanın bağlantısını pump_fan slotuna takınca rpm çok düşük kalıyor 1200-1300 civarında, cpu_fan kısmına taktım 2800 rpm civarında şu an boşta 35 derece yükte 60 dereceyi geçmiyor.
İlginç, ben Pump_fan slotunda kullanıyorum 2300 RPM'de çalışıyor. Geçmiş olsun :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı