i7-9700K İşlemci Sıcaklık Değerleri

ipreviiv3

Centipat
İşlemci: İ7 9700K
Sıvı Soğutma: Corsair H100X

Arkadaşlar işlemcimin çalışmasında bir sorun yok fakat yük altında değilken yani bilgisayarı yeni açtığım zaman 40-45 derecede çalışıyor. Çift ekran kullanıyorum ve mousemi ekranlar arasında geçiş yaparken anlık olarak (1 saniyelik) 50 derece oluyor. Aynı zamanda CS:GO'da net graph bölümündeki SV kısmı yükselip düşüyor işlemcimden mi yoksa intarnet sağlayıcımdan mı kaynaklı çözmüş değilim yardım edecek birisi yok mu acaba? Bir de işlemci değerlerim normal mi?

Yük altında değilken: 45 derece sabit
Oyundayken (CS:GO): 50-65 arası
%100 Yük altında iken sabit 78 derece.

İşlemci: İ7 9700K
Sıvı Soğutma: Corsair H100X

Arkadaşlar işlemcimin çalışmasında bir sorun yok fakat yük altında değilken yani bilgisayarı yeni açtığım zaman 40-45 derecede çalışıyor. Çift ekran kullanıyorum ve mousemi ekranlar arasında geçiş yaparken anlık olarak (1 saniyelik) 50 derece oluyor. Aynı zamanda CS:GO'da net graph bölümündeki SV kısmı yükselip düşüyor işlemcimden mi yoksa intarnet sağlayıcımdan mı kaynaklı çözmüş değilim yardım edecek birisi yok mu acaba? Bir de işlemci değerlerim normal mi?

Yük altında değilken: 45 derece sabit
Oyundayken (CS:GO): 50-65 arası
%100 Yük altında iken sabit 78 derece.
Sıvı soğutmanız varsa değerler normal değil. Kasanız nedir? Kasanızın içi temiz mi?

boştaki ve %100 yük altındaki değerler sıvı soğutmalı bir sistem için fazla bence...temas yüzeyi fan durumları kontrol edilmeli neden iyi soğutmuyor?ekranlar arası geçişteki sorun ise işlemciyle değil ekran kartı ile alakalı gibi...2 ekranada aynı tip ile mi bağlanıyorsunuz? dvı?hdmı?etc. farklı ise o kasıla olabilir.

Kasam nzxt h700 evet bencede 1 tık yüksek odam çok sıcak ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum ondan olamaz oc yapmadım 4.6 da çalışıyor çekirdekler kasamın içindeki kablolama felan güzel sorunu hala çözebilmiş değilim.
2 ekranada aynı tip ile mi bağlanıyorsunuz?
Aynı tip ile bağlanmıyorum birisi hdm biriside dönüştürücü var dönüştürücü ile bağlanıyorum ama hdm çıkışına bağlı değil ekran kartında başka bişeye bağlı
Aynı tip ile bağlanmıyorum birisi hdm biriside dönüştürücü var dönüştürücü ile bağlanıyorum ama hdm çıkışına bağlı değil ekran kartında başka bişeye bağlı
Sıvı soğutmanız varsa değerler normal değil. Kasanız nedir? Kasanızın içi temiz mi?
Kasamı kuralı 1 hafta oldu yani temiz kasamda h700 nzxt nin baya büyük güzel bi kasa
Birde şeyi sormak istiyorum bu sıcaklık değerleri ile oyunumda bi takılma drop gibi birşey yaşıyabilir miyim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

bu sorunları yaşıyorum
?? Bu yaşadığım sorunlar işlemciden kaynaklı olabilir mi
bi bilgin varmı dostum ?

Son düzenleme:
Kasam nzxt h700 evet bencede 1 tık yüksek odam çok sıcak ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum ondan olamaz oc yapmadım 4.6 da çalışıyor çekirdekler kasamın içindeki kablolama felan güzel sorunu hala çözebilmiş değilim.

Kasamı kuralı 1 hafta oldu yani temiz kasamda h700 nzxt nin baya büyük güzel bi kasa
Birde şeyi sormak istiyorum bu sıcaklık değerleri ile oyunumda bi takılma drop gibi birşey yaşıyabilir miyim

bu sorunları yaşıyorum

bi bilgin varmı dostum ?

baktığımızda o takılma anlarında fps düşüşü vs yaşamıyorsun,ekran kartın normal gibi,anlık kopukluklar oluyor...Bence önce bir tek ekran ile oyna oyunu diğerini bir kapat,bak bakalım gene kopmalar oluyor mu...eğer hala oluyorsa görüntüleri verdiğin kablolarda sıkıntı olabilir gibi,başka kablo ile de denemen gerekiyor.

bu sorunları yaşıyorum

bi bilgin varmı dostum ?
Sıvı soğutma oldukça etkili bir teknik ve asla bu değerleri göstermemeli. Her şeyin yerine oturduğundan emin olun. İşlemci driverlarınız falan da kuruludur, zannedersem

Sıvı soğutma oldukça etkili bir teknik ve asla bu değerleri göstermemeli. Her şeyin yerine oturduğundan emin olun. İşlemci driverlarınız falan da kuruludur, zannedersem
Herşeyim kurulu sıvı soğutmamı takarken bi sorun olmuştu fakat onuda çözdük termal macun sipariş ettim onuda yarın sürdürücem i7 9700k dan bahsediyoruz araştırdığım zaman masa üstünde 45 dereceyi gören insanlar var sıvı soğutma ile ve oyunlardada i7 8700k dan 10-12 derece fazla sıcaklık gösteriyor intarnetteki testlerle
baktığımızda o takılma anlarında fps düşüşü vs yaşamıyorsun,ekran kartın normal gibi,anlık kopukluklar oluyor...Bence önce bir tek ekran ile oyna oyunu diğerini bir kapat,bak bakalım gene kopmalar oluyor mu...eğer hala oluyorsa görüntüleri verdiğin kablolarda sıkıntı olabilir gibi,başka kablo ile de denemen gerekiyor.
dostum tek ekran ile oynamayı denedim aynı sorun hala devam ediyor intarnetimde bi sorun olamaz mı ? çünkü bu gün kasamı arkdaşımın evine götürdüm ve böyle bir sorun yoktu yada ben öyle gördüm yani ama şundan eminim soruna dair hiç bir bulgu yoktu fakat tekrar eve gelip açtığım andan beri aynı sorun devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı