i7-9700K İşlemciye Nasıl Overclock Yapılır?

Testi yapanların parçaları, işlemci silikon kalitesi sizlerinki ile birebir aynı olmaz. Çok şanslıysanız sitedeki rehberde önerilen voltaj değerinden daha azına stabilite tutturursunuz şanslıysanız aynı değer veya üstünde bir değerde tutturursunuz. İşlemciniz takoz çıkmışsa şanssızsınızdır ne yapsanız nafiledir üst limit beklentilerin altıysa onunla yetinirsiniz.

burada belirtilen %29'luk kısımda benim işlemcim diye düşünüyorum.Varsa bir öneriniz alayım yaptıklarımı söyleyeyim anakartımın sürücüleri biosu güncel windows nihai performans modunda prime95 blend all of the above şeklinde test başlatıyorum 2-3 dk sonra prime95 worker stopped şeklinde başlıyor 1-2 tane gördükten sonra testi kapatıyorum. 1.35v ile 5.0 ghz göremiyorum 5.0 ı geçtim 4.8 ancak çalışabiliyor

Eve döndüğümde rehberdekileri birebir deniycem aşağıya inince farkettim Teşekkürler sonuçları paylaşırım

bütün rehberi okudum. Rehberinbir kısmında ingilizcem yetmedi pek kavrayamadım avx gibi terimlere pek aşina da değilim anlam veremedim Yeni eklediğim fotoğrafa göz atarmısınız önerilen override mode dimi anladığım kadarıyla işlemci sıkıştığında veya tehlike durumunda voltajı düşürüyor gibi birşey.
Trottling olabilir , İntelin programında trottling değerlerini izleyin.
Eğer sarı yanıyorsa trottling vardır ve voltaj artırmanıza rağmen frekans artmıyorsa ya da yük altında çarpan düşüyorsa güç sınırlarına ulaştınız demektir.
BIOS’tan sınırları yükseltmeniz gerekir. 5.0 GHZ aslında çok basit 9700K için.

Baya geçti ama 1.39 volt verıp denermısın 5.ghz e llc yı de mode 4 ayarla llc ayarlarında sorun olabılır vdroop dedıgımız olay belkı yuk altına gırınce cpu voltajın cok dusuyordur.LLC mode 4 veya 3 dene olmazsa cok ustune cıkma ıslemcıye zarar verıyor dıyolar.Bİ ihtimal ama belkı anakartın guc beslemesı de yetmıyo olabılır anarktın ne bılmıyorum.5 ghz yoksa 9700k ların bır cogu ıcın bıse degıl.

Merhaba, sistem bileşenlerim:
  • Anakart: ASUS ROG Z390-f
  • İşlemci: Intel i7-9700K,
  • Sıvı soğutma: Cooler Master MasterLiquid Lite MLW-D24M-A20PW-R1 Cpu Soğutucu
  • Güç kaynağı: MasterWatt Aktif PFC 120mm Fanlı 600W
OVERCLOCK ÖNERİLERİNİZ NELERDİR ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE HİÇ OC YAPMADIM

Merhaba, sistem bileşenlerim:
  • Anakart: ASUS ROG Z390-f
  • İşlemci: Intel i7-9700K,
    Benim tavsiyem overclock yapmayın. Ufak bir fark oluyor zaten o da değmiyor
  • Sıvı soğutma: Cooler Master MasterLiquid Lite MLW-D24M-A20PW-R1 Cpu Soğutucu
  • Güç kaynağı: MasterWatt Aktif PFC 120mm Fanlı 600W
OVERCLOCK ÖNERİLERİNİZ NELERDİR ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE HİÇ OC YAPMADIM

iyi bir sogutucun varsa ben 5.4 mhz ye çıktım gayet güzel çalışıyor 60-70 derece arası agır yük ve oyunlarda resim atıyorum
paint de atarken 2. ve 3 ekran da cıkmış idare et :D

Dosya Ekleri

• 5.4 mhz.jpg
    5.4 mhz.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 87
iyi bir sogutucun varsa ben 5.4 mhz ye çıktım gayet güzel çalışıyor 60-70 derece arası agır yük ve oyunlarda resim atıyorum
paint de atarken 2. ve 3 ekran da cıkmış idare et :D
5.4 baya iyiymiş. Anakart ve soğutucu modelini yazar mısınız? Prime95'te kaç derece? 1.432V biraz fazla yalnız ama işlemci serin ise sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı